Bayanlar trafikte daha dikkatli

Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda sigorta acenteleri bilgilendirildi. Toplantıda, yapılan araştırmaların kadın sürücülerin trafikte daha dikkatli olduğunu ortaya koyduğu açıklandı.Toplantıya TTSO, Doğu Karadeniz Tüm Sigor

Bayanlar trafikte daha dikkatli

Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda sigorta acenteleri bilgilendirildi. Toplantıda, yapılan araştırmaların kadın sürücülerin trafikte daha dikkatli olduğunu ortaya koyduğu açıklandı.

Toplantıya TTSO, Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TÜSİD) tarafından düzenlenen ve Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan ve Sigorta Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Üst konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, odanın sigortacılık meslek komitesinin önemli ve güncel konuları üyelere ulaştırmak için başarılı çalışmalar yürüttüğünü dile getirerek kendilerine teşekkür etti.
 Programda ilk sunumu gerçekleştiren Sigorta Bilgi Merkezi Genel Müdürü Mehmet Üst, kurumun yapısını ve fonksiyonlarını anlattı.
 Sigorta Bilgi Merkezi'nin ana görevinin, yönetmelik kapsamında belirlenmiş olan faaliyetleri yerine getirmek olduğunu vurgulayan Üst, kurumlarında Karadeniz Bölgesi için yaptıkları istatistikleri açıkladı. Üst, Sigorta Bilgi Merkezi'nin web sitesinin günlük olarak ortalama 66 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve aylık sorgulama sayısının 71 milyon civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

 "KADINLAR DAHA DİKKATLİ"
 Slayt şeklinde sunumu yapılan bazı araştırmalar şöyle sıralandı: "Tüm araç gruplarında trafik sigortası sigortasızlık dağılımında Trabzon'un yüzde 7'lerde olduğu görülürken, Karadeniz Bölgesi'nde bu oran yüzde 20'leri buldu. Ocak-Ekim 2011 tarihlerinde yapılan Trabzon ili Kaza Tespit Tutanağı (KTT) istatistiklerinde en çok kazaya karışan sürücü yaş grubunun 46-50 yaşları olduğu ve bu sayıda çoğunluğu ise erkeklerin oluşturduğu tespit edildi. 114 bin 865 araç ile toplam 5 bin 474 adet KTT oluşturulan Trabzon, bu sayı ile Türkiye'de 21'inci sırayı aldı. Trabzon'da kazaların yüzde 16'lık oranla en çok merkezde görülürken, hasar yoğunluğunda da Trabzon'un Türkiye'de yüzde 4'lük oranla 14'üncü sırayı aldığı görüldü."

Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, ise yaptığı konuşmasında Tahkim Komisyonu'nun amacının anlaşmazlıkları hızlı ve adil olarak çözüme kavuşturmak olduğunu vurguladı. Komisyonun yapısı ve görevleri hakkında bilgi veren Karacan, "Sigorta Tahkim Komisyonu, hızlı çözüm üretmesinin yanında, ayrıca komisyondan bağımsız, uzman ve tarafsız sigorta hakemleri tarafından inceleme işlemlerinin yapılması dolayısıyla da adil bir çözüm sunuyor" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler