Batman, Şırnak ve Cizre'de olaylar çıktı

 Batman'da BDP il teşkilatının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin bir kısmında oturma eylemi başlatan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da aralarında bulunduğu bir grup BDP'linin izinsiz yürüyüşüne polis izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba polis, ta

Batman, Şırnak ve Cizre'de olaylar çıktı

 

Batman'da BDP il teşkilatının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin bir kısmında oturma eylemi başlatan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da aralarında bulunduğu bir grup BDP'linin izinsiz yürüyüşüne polis izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında yolun orta refüjünde bulunan gazetecilerden bazıları tazyikli suyun etkisiyle yere düştü. Kamera ve fotoğraf makinaları hasar gören gazeteciler, görev yapmakta da zorlandı. 
 
Milletvekili Ayla Akat'ın da ıslandığı BDP'li yöneticilerin yürüyüşüne polis izin verilmezken Akat, BDP il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası partililer sessiz bir şekilde dağılırken, olaylara karışan 7 kişi gözaltına alındı. 
 
CEMİYETTEN KINAMA
 
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, gazetecilerin hedef alınarak tazyikli su sıkılmasını, yazılı bir açıklama ile kınadı. Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yaptığı açıklamada, görevli emniyet müdür yardımcılarına çağrıda bulunarak, sorumsuzluk içinde davranan görevliler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.
 
ŞIRNAK'TA BASIN AÇIKLAMASI SONRASI GERGİNLİK
 
Sessiz bekleyişin hakim olduğu Şırnak'ta, BDP'nin yaptığı basın açıklaması sırasında polis ekipleri tarafından sürekli uyarı anonsları yapıldı. Yapılan anonslarda yapılan gösteri ve atılan sloganların yasadışı olduğu belirtilerek göstericilerin dağılması istendi. BDP il binası önündeki kalabalığın dağılmaması ve yasadışı sloganların atılmaya devam edilmesi üzerine polis ekipleri, zırhlı araçlarla müdahale etti. Polis gaz bombası tazyikli su ile müdahale ettiği göstericiler de polise taşla karşılık verdi. Polis ve yasadışı gösteri düzenlemek isteyen gruplar arasındaki arbede yer yer sürdü.
 
CİZRE'DE POLİSE MOLOTOF VE SES BOMBALI SALDIRI
 
Şırnak'ın Cizre İlçesi Nur Mahallesi'ndeki Botaş Caddesi'nde toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, PKK ve Öcalan lehinde slogan atarak yürüyüş yapmak istedi. Polis, zırhlı araçlardan yaptığı anonsta gösterinin izinsiz ve yasadışı olduğu belirtilerek grubun dağılması istendi. Ancak yürümeye başlayan gruba polis izin vermedi. Polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ettiği göstericiler, molotof kokteyli ve havai fişek ile ses bombaları ile karşılık verdi. Olaylar Cudi Mahallesi'ndeki ara sokaklarda sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam