Başsavcının vurulmasıyla ilgili 8 gözaltı

 Başsavcı Uzun'a saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un ağır yaralandığı saldırının ardından ilçede düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerin poliste sorgulanırken, gözaltı s

Başsavcının vurulmasıyla ilgili 8 gözaltı

 

Başsavcı Uzun'a saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 8'e yükseldi.
 
Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un ağır yaralandığı saldırının ardından ilçede düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerin poliste sorgulanırken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
 
Başsavcı Murat Uzun'a düzenlenen saldırının da detayları ortaya çıkmaya başladı. Başsavcı Uzun'un adliyeden ayrıldıktan sonra kendi özel otomobiline binip, lojmanın önüne gelerek park ettikten sonra binaya girdiği, merdiven boşluğunda bekleyen kadın PKK'lının saldırıda susturuculu tabanca kullandığı belirtildi. 
 
Görgü tanıkları tabanca sesi duymadıklarını belirterek, "Bağrışmalar üzerine gittiğimizde savcıyı kanlar içinde yerde gördük. Silah sesi hiç duymadık. Bu sırada biri kadın 2 kişinin kaçtığını gördük" dedi.
 
Başsavcı Uzun'a ateş eden kadın PKK'lının hiç bir güvenliği bulunmayan binaya önceden girdiği, erkek olan diğer PKK'lının da gözcülük yaptığı ve saldırıdan sonra birlikte araçla kaçtıkları belirtildi.
 
Saldırının ardından polis olay yeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Ovacık ilçe merkezi ve giriş ve çıkışlarında da tüm yollar tutulurken, operasyonlar sürüyor.
 
EŞİ TUNCELİ'DEYDİ
 
Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un hemşire olan eşi Cihan Uzun'un Tunceli kent merkezine tayin olduğu ve geçici görevle Ovacık'a atamasının yapıldığı öğrenildi. Çocukları 4 yaşındaki Emir Kaan ile 4 aylık Hakan Taner'i bu sabah komşularına bırakan Cihan Uzun'un tayin işlemlerini yapmak üzere Tunceli'ye gittiği ve saldırı sırasında Ovacık'ta bulunmadığı öğrenildi.
 
Başsavcı Uzun'un saldırıya uğradığı lojmanda oturan adliye personeli komşusunun eşi Şirvan Taç, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Taç, "Savcı bey çok iyi bir insandı, hemen her gün karşılaşıyor ve konuşuyorduk. Zaman zaman çocuklarını da bize bırakıyordu. Tam bir halk adamıydı. Lojmanda hiç bir güvenlik önlemi ve kamera sistemi bulunmuyor. Saldırıya çok üzüldük, çok iyi bir insandı ve çok seviyorduk. Umarım sağlığına kavuşur ve saldırıyı yapanlar yakalanır" dedi.
 
SAMSUN'DAKİ AİLESİ ŞOKTA
 
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un Samsun'daki ailesi olayı öğrenince şoke oldu. Babası 56 yaşındaki Hamit Uzun bir inşaat şirketinin Suudi Arabistan'daki şantiyesinde çalıştığı için haber annesi 55 yaşındaki Ayşe Uzun'a verildi. Ayşe Uzun, 5 çocuğundan Murat'ın silahlı saldırıda ağır yaralandığı haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Haberi alan yakınları da Uzun Ailesi'nin, İlkadım İlçesi'ndeki evine akın etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler