Başörtüsü yüzünden istifa etti!

 Flaman Sosyalistlerinin SP.A listesinde 8’inci sıradan aday gösterilen Fatmagül Bilge, başörtüsünü çıkarması yönündeki yoğun baskılar üzerine adaylıktan istifa etti. Bilge’nin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. İslam, biyoloji ve bilgisayar öğretmenl

Başörtüsü yüzünden istifa etti!

 

Flaman Sosyalistlerinin SP.A listesinde 8’inci sıradan aday gösterilen Fatmagül Bilge, başörtüsünü çıkarması yönündeki yoğun baskılar üzerine adaylıktan istifa etti. Bilge’nin seçilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.
 
İslam, biyoloji ve bilgisayar öğretmenliği yapan Fatmagül Bilge (26), kampanya öncesi başörtülü fotoğraf çektirmiş ve seçim kampanyasında başörtülü fotoğrafını kullanmaya başlamıştı. Ancak Bilge’nin seçilirse belediye meclisinde de başörtüsü takmaya devam edeceğini söylemesi SP.A tarafından kabul görmedi. Partinin Alast şubesi başkanı Dirk De Pauw “Bilge ile görüşmemizde düşüncelerinin parti görüşümüze uymadığını farkettik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam