Banka hesapları değişiyor!

Merkez Bankası, 1 Ocak 2010 itibariyle tüm bankalardaki hesap numaralarının Uluslararası Banka Hesap Numarası'na (IBAN) dönüşeceğini açıkladı. Havale işlemlerinde alınan komisyonların eşitlenmesi, yanlış hesaba transferin önlenmesi gibi amaçlarla geliştir

Banka hesapları değişiyor!

Merkez Bankası, 1 Ocak 2010 itibariyle tüm bankalardaki hesap numaralarının Uluslararası Banka Hesap Numarası'na (IBAN) dönüşeceğini açıkladı. Havale işlemlerinde alınan komisyonların eşitlenmesi, yanlış hesaba transferin önlenmesi gibi amaçlarla geliştirilen 'IBAN' için bankalar tüm hazırlıkları tamamladı. Bir basın toplantısı düzenleyerek IBAN konusunda basını bilgilendirme toplantısı yapan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu'nun verdiği bilgiye göre bankada hesabı bulunanlar, şubelere giderek ya da bankalarının internet sayfaları aracılığıyla IBAN numarasını alabilecek.

EFT VE HAVALE İÇİN GEREKİYOR

Yılbaşından itibaren Avrupa ekonomik alanındaki ülkelere ya da yurt içinde bir hesaba para transfer etmek istediğinizde 26 haneden oluşan IBAN numarası kullanılacak. EFT ve havale işlemleri için IBAN gerekecek. IBAN, sadece kredi kartı ödemelerinde ve isme yapılan para transferlerinde gerekli olmayacak. Vatandaşlar, hesaplarının bulunduğu banka şubelerinden veya söz konusu bankaların internet sitelerinden IBAN'larını temin edebilecek.

Ortak ATM kullanımına tavan fiyat

Başka banka ATM'lerinden çekilen paralar için yapılan kesintilere 'tavan ücret' uygulaması geliyor. Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, vatandaşların şikayetçi olduğu ortak ATM'lerden kesilen paralarla ilgili düzenleme yapıldığını açıkladı. Ücretlerin standart olmayacağını vurgulayan Keskin “Ama en fazla ne kadar olacağına ilişkin çalışma sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler