Balık ölümleri korkutuyor

 Sakarya'nın gelecekteki içme suyu olarak kaynaklarından biri olarak bilinen ve üzerine baraj yapılması için çalışmalar başlatılan Mudurnu Deresi'nde çevre kirliliği sürüyor.  Yanındaki sanayi kuruluşlarının atıklarını boşattığı derede yine balık ölümleri

Balık ölümleri korkutuyor

 

Sakarya'nın gelecekteki içme suyu olarak kaynaklarından biri olarak bilinen ve üzerine baraj yapılması için çalışmalar başlatılan Mudurnu Deresi'nde çevre kirliliği sürüyor. 
 
Yanındaki sanayi kuruluşlarının atıklarını boşattığı derede yine balık ölümleri görüldü.Akyazı ilçesinden geçen Mudurnu Dersi'nde dün balık ölümleri görüldü. Dere boyunca binlerce ölü balık kıyıya vururken çevre köylerde tarım ile uğraşanlar balık ölümlerinin sık sık yaşandığına dikkat çekti. Çevre köylerde oturanlar ‘’Bu dereden aldığımız sularla bahçelerimizdeki sebzelerimizi suluyoruz. Hayvanlarımıza su veriyoruz. Fakat son günlerde derenin rengi değişti. Artık korkmaya başladık." dediler.Mudurnu Deresinde balık ölümlerine dere kenarındak sanayi kuruluşlarının atıklarını direk olarak dereye boşaltmalarının sebep olduğu belirtiliyor. Daha önce dereyi kirlettiği belirlenen bazı kuruluşlara büyük miktarda para cezaları da verilmişti. Ancak bu yaptırımların hiç bir etkisinin olmadığı belirtiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam