'Balam içimiz yandı'

 HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi Kavuşak Bölgesi’ndeki çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Karslı Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın evi bayraklarla donatıldı.  Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi Kavuşak Bölgesi’nde bu sabah güvenlik güçleri ile bi

'Balam içimiz yandı'

 

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi Kavuşak Bölgesi’ndeki çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Karslı Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın evi bayraklarla donatıldı. 
 
Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi Kavuşak Bölgesi’nde bu sabah güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın merkeze bağlı Kümbetli Köyü’ndeki ailesine acı haber verildi. Kars TEDAŞ'ta veznedar olarak çalışan baba Hikmet Erenkara'nın evde olmadığı bir sırada, askeri yetkililer Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın şehit olduğu haberini ailesine bildirilmesi üzerine, köylüler ev ve işyerlerini kapatarak şehidin evine akın etti. Kars Belediyesi itfaiye ekipleri evin yol güzergahında sulama çalışması yaptı, jandarma ve sağlık görevlileri de şehidin evinin önünde hazır bulundu.
 
"BALAM İÇİMİZ YANDI" 
 
Şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, köye akın eden Karslılar başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit Uzman Çavuşun annesi Adalet Erenkara, babaannesi Türkan Erenkara’nın ağıtları yürekleri dağladı. Babaanne Türkan Erenkara, "Ağlamayacağım ve teröristleri güldürmeyeceğim. Vallahi beni de askere götürün ben de gideceğim. Balam (çocuğum, yavrum), balam, balam içimiz yandı balam. Beni askere götürün" diye feryat etti. 
 
Anne Adalet Erenkara ise, "Balama yanıyorum balama. Öldüm balam, kollarım kurudu balam. Adına kurban ay Adem, ay Adem, Ağzımın tadıydın ay Adem. Canımın ilacıydın ay Adem" diye yükselen feryatları yürekleri dağladı. 
 
Şehit Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın 3 kardeşin ortancası ve bekar olduğu bildirildi. Şehit uzman çavuşun cenazesi bugün Kars’ın Kümbetli Köyü’ne getirilecek ve yarın Kars Merkez Fethiye Cami’nde kılınacak cuma namazı ardından köyünde defnedilecek. 
 
BAŞKA BİR ŞEHİT ANNESİNDEN FERYAT
 
Erzurum’un Şenkaya İlçesi’nde 19 yıl önce teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kemal Çakır’ın annesi Güler Çakır da, gözyaşlarına hakim olamadı ve Kümbet Köyü’ndeki şehit Uzman Çavuş Adem Erenkara’nın evinin önünde feryat etti. 19 yıl önce oğlunu şehit veren anne Güler Çakır, "19 yıldır yüreğim yanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler