Bakıma muhtaçlara sohbet arkadaşı

 Elçiler, kronik hastaları evlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet edecek ve morallerini yüksek tutacak. Sağlık Bakanlığı evde sağlık hizmeti alan kronik hastalar için yeni bir çalışma daha başlatmaya hazırlanıyor. Bu hastaların evde sağlık hizmetini sunm

Bakıma muhtaçlara sohbet arkadaşı

 

Elçiler, kronik hastaları evlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet edecek ve morallerini yüksek tutacak.
 
Sağlık Bakanlığı evde sağlık hizmeti alan kronik hastalar için yeni bir çalışma daha başlatmaya hazırlanıyor. Bu hastaların evde sağlık hizmetini sunmaya devam eden bakanlık bunların yanı sıra morallerini de yüksek tutmak için yeni bir uygulama başlatacak.
 
Proje kapsamında sağlık çalışanları kadrosuna ‘sağlık elçileri’ de katılıyor. Gönüllülük esasına dayalı olacak elçilerin görevi, evde sağlık hizmeti alan kronik hastaları ziyaret ederek onlarla sohbet etmek ve morallerini yüksek tutmak. Böylece Bakanlık bir taraftan hastaların hayata tutunmalarını sağlarken diğer yandan geçebilecek hastalıkları da sevgiyle yenmeyi planlıyor.
 
TEŞVİK VERİLECEK 
 
Bakanlık, sağlık elçilerine bir de teşvik vermeye hazırlanıyor. Bakanlık, özellikle bu kişilerin vergilerinde belli bir oranda indirime gitmeyi planlarken, belli bir miktarda ücret verilmesi de bu plan dahilinde düşünülüyor.
 
Bakan kişiye de 1 gün izin
 
Sağlık Bakanlığı evde yatalak yakınına bakan bireylerle ilgili de çalışma başlattı. Buna göre, hastalara bakan kişinin haftada bir gün izin kullanması sağlanacak. Bu amaçla, hastaya bakılması için eve bir görevli gönderilecek.
 
2010 yılında evde sağlık hizmetini başlatan Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde şu ana kadar 150 bin hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler