Bakanlıktan kaçak çay açıklaması

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, "ele geçirilen kaçak çaylarda domuz kanı bulunduğu" yönünde medyada yeralan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın sonundan bu yana çay kaçakçılığı

Bakanlıktan kaçak çay açıklaması

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, "ele geçirilen kaçak çaylarda domuz kanı bulunduğu" yönünde medyada yeralan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın sonundan bu yana çay kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarının sıklaştırıldığına dikkat çekildi.

Bu kapsamda Van'da 365 ton kaçak çay ele geçirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Ancak yakalanan bu çaylardan henüz numune alıp, analize ürün gönderilmemiştir" denildi.

Van Valiliği: "Domuz Kanı Yok, Ancak Gıda Kodeksine Uygun Değil"

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen kaçak çaylarda yapılan analizlerde, domuz dahil herhangi bir hayVan kanına rastlanmadığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Ancak çayların büyük bir kısmının, nem, kum ve benzeri nedenlerle Türk gıda kodeksine uygun olmadığı, muayene ve analiz raporlarından anlaşılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam