Baba ve oğulun ölümle dansı

Trabzon'da ramazan eğlencelerinin yapıldığı mekanda kurulan stantta, çevresi 36 metre, boyu ise 6 metre olan silindir şeklindeki yapı üzerinde gerçekleştirilen gösteride, Bekir Akça (60) ve oğlu Tahir Akça (36), motosikletle merkezkaç kuvvetinden yararlan

Baba ve oğulun ölümle dansı

Trabzon'da ramazan eğlencelerinin yapıldığı mekanda kurulan stantta, çevresi 36 metre, boyu ise 6 metre olan silindir şeklindeki yapı üzerinde gerçekleştirilen gösteride, Bekir Akça (60) ve oğlu Tahir Akça (36), motosikletle merkezkaç kuvvetinden yararlanıp silindir yüzey üzerinde yüzlerce tur atıyor.

Baba-oğul, gösteri sonunda da seyircilerini Türk Bayrağı açarak selamlıyor.
Bekir Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 45 yıldır bu gösteriyi gerçekleştirdiğini belirterek, ''Ustamdan tüm inceliklerini öğrendiğim bu gösteriyi oğluma da öğrettim. 20 yıldır o da benimle gösteriyi gerçekleştiriyor'' dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşadıklarını, ancak işlerinin gereği olarak yurt içi ve yurt dışında fuar ve lunaparkları dolaştıklarını ifade eden Akça, ''Evimize çok kısa aralıklarla gidebiliyoruz. Yurt içinde gezmediğimiz il kalmadı sayılır. Yurt dışında da Kuveyt'te, Azerbaycan'da, Rusya'da gösteriler sunduk'' diye konuştu.

Yaptıkları gösterinin çok tehlikeli olduğunu ve dikkat istediğini ifade eden Akça, şunları söyledi:
''Burada yapılacak en ufak bir hata, hem bizim hem de bizleri izlemeye gelen seyircimizin yaralanmasına hatta ölmesine neden olabilir. Bugüne kadar böyle bir şey başımıza gelmedi. Ölüme meydan okuyoruz ama dikkati de elden bırakmıyoruz. Kask takmadığımız için eleştiriliyoruz. Kask takmaya kalksak 500 gramlık kaskın dönüş sırasında ağırlığı 10 kilograma kadar çıkıyor. Motosiklet üzerinde bu dengeyi kaskla sağlamamız zor.''

Tahir Akça ise kendilerini ''Efsane 55'' olarak adlandırdıklarını belirterek, Türkiye'de bu gösterinin son temsilcisi olduklarını, gösteriyi öğretecek eleman bulamadıkları için ''motosiklet üstüvanesinin'' bir kuşak sonra tamamen ortadan kalkabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam