Ayşe'nin, Mehmet'in tahtı sallandı!

 İŞte son zamanlarda bebeklere en çok koyulan isimler... 2011 yılı verilerine göre Fatma, Ayşe, Mehmet, Osman’ın tahtı sarsıldı, onların yerini Zeynep, Sümeyye, Emir, Yusuf aldı. İÇİŞLERİ Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladı

Ayşe'nin, Mehmet'in tahtı sallandı!

 İŞte son zamanlarda bebeklere en çok koyulan isimler...

 2011 yılı verilerine göre Fatma, Ayşe, Mehmet, Osman’ın tahtı sarsıldı, onların yerini Zeynep, Sümeyye, Emir, Yusuf aldı.
 
İÇİŞLERİ Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı tabloya göre, nüfus kütüklerinde kayıtlı en çok kullanılan 20 kadın adı, “Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Sultan, Zehra, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Fadime, Esra, Özlem, Hacer, Yasemin ve Hülya” olarak sıralanıyor. Aynı şekilde kullanılan erkek isimleri ise “Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih ve Fatih” olarak görülüyor.
 
2011’in popüler kadınları
 
Ancak 2011 verilerinde bu sıralama bozuluyor. 2011 yılında doğan kız çocuklarına en çok verilen 20 isimde Fatma ve Ayşe sonlarda. İşte liste: “Zeynep, Elif, Ecrin, Yağmur, Nisanur, Azra, Nehir, Zehra, İrem, Eylül, Ela, Merve, Belinay, Hiranur, Sümeyye, Meryem, Nisa, Fatma, Ayşe, Rabia.”
 
2011’İN POPÜLER ERKEKLERİ
 
Geçmişte en yaygın olan “Hasan, Osman, Ramazan” artık ilgi görmüyor. 2011’de doğan erkek çocuklara en çok verilen 20 isimi, “Yusuf, Mustafa, Berat, Emir, Mehmet, Ahmet, Muhammed, Enes, Ömer, Emirhan, Furkan, Ali, İbrahim, Arda, Mert, Çınar, Hüseyin, Yiğit, Yunus Emre ve Kerem” oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler