Ayakkabıcıdan ilginç koleksiyon!

Zonguldak'ta 40 yıldır ayakkabıcılık yapan Necdet Aykın (52) ilginç bir koleksiyona sahip.12 yaşında orta okulu bitirdikten sonra babası merhum İsmail Aykın'ın yanında mesleğe adımını atan Necdet Aykın, 6 yıldır dükkânına kendi el yazısıyla yazdığı büyük

Ayakkabıcıdan ilginç koleksiyon!

Zonguldak'ta 40 yıldır ayakkabıcılık yapan Necdet Aykın (52) ilginç bir koleksiyona sahip.

12 yaşında orta okulu bitirdikten sonra babası merhum İsmail Aykın'ın yanında mesleğe adımını atan Necdet Aykın, 6 yıldır dükkânına kendi el yazısıyla yazdığı büyük zatların sözlerinden oluşan 100'ü aşkın kartonu duvara asıyor. İnsanı terbiye ettiğine inandığı sözleri kendi el yazısıyla kartonlara yazıp daha sonra ayakkabı raflarını ve dükkanın tüm duvarlarını özlü sözlerle donatan Aykın, "Ayetler ve Peygamber Efendimiz'in Hadis-i Şeriflerinin yanı sıra, Mevlana, Yunus Emre, Hac-ı Bektaşî Veli, Said-i Nursi ve ilmiyle yaşantısıyla çağları aşan büyük düşünürlerin sözleriyle iş yerimin duvarını süslüyorum. Önce kendim öğreneyim ve bu bilgileri hiç unutmayayım diye vaktimin büyük bölümünü geçirdiğim iş yerime astım. Tabi bu özlü sözleri müşterilerim görünce onların da dikkatini çekmeye başladı. Bir sözü öğrenseler o bile yeterlidir." dedi.

Necdet usta, her türlü ayakkabı tamiri, kemer, çanta dikimi yaparken dükkânda işinin görülmesini bekleyen müşteriler, bu sırada gördükleri kartonlara yazılmış yazılara dikkat kesiliyor.

Büyüklerin sözlerinin, sözlerin en büyüğü olduğu gerçeğiyle hareket ettiğini ifade eden Necdet Aykın şunları söyledi: "Bunlar dini olgunluğa ermiş evliya sözleridir. Yani insanlarımız dinini öğrensin, bilsin, insanları kazanmak gayemiz. Bu maksatla bu sözler yazılmıştır. Yunus Emre hazretlerinin, Hz. Mevlana'nın, Said-i Nursi ve İbrahim Hakkı hazertlerinin, hep evliya sözleridir yani."

Aykın, dükkanındaki uygulamalardan müşterilerinin de memnun kaldığını şu sözlerle dile getirdi: "Çoğu memnun oluyor. Allah razı olsun diyorlar. Yani bilmedikleri bir şeyi öğrenmiş oluyorlar. Bildiklerimizi aktarıyoruz; bilmeyenlere faydalı olmaya çalışıyoruz."

İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK İÇİN YAPTIM
Koleksiyon fikrinin insanlara faydalı olmak düşüncesinden hareketle başladığını dile getiren Aykın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu insanlara iyi davranmak dini vazifelerdendir. İnsanlığa faydalı olmak, bildiğini aktarmak, elinden geleni yapmak. Hep insanlık için iyi bir hizmettir. Kitaplardan okuduğumuz önemli şeyleri not alıp kâğıda döküp insanların görebileceği yerlere asıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler