AÜ'lülerden kardan sanat eserleri

 Atatürk Üniversitesi'nin 55.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Kardan Heykel" yarışmasına... Erzurum'da ellerine aldıkları kazma, kürek ve leğenlerle adeta karla mücadele ekipleri gibi çalışan Üniversite öğrencileri, Atatürk Ün

AÜ'lülerden kardan sanat eserleri

 Atatürk Üniversitesi'nin 55.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Kardan Heykel" yarışmasına...

 Erzurum'da ellerine aldıkları kazma, kürek ve leğenlerle adeta karla mücadele ekipleri gibi çalışan Üniversite öğrencileri, Atatürk Üniversitesi'nin 55. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Kardan Heykel" yarışmasına hazırlanıyorlar.

Palandöken Dağı'na çıkarma yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri "Kardan Heykel" yarışması için harıl harıl çalışıyorlar. Kazma, kürek ve leğenlerle kar taşıyıp kütleler haline getiren öğrenciler, Osmanlı ve Selçukluların yaptıkları tarihi eserleri karla yorumlayacaklar. 26 Ocak'ta düzenlenecek olan yarışma için kar kütleleri hazırladıklarını belirten Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri, bu sene 8.'si gerçekleşecek olan

etkinlikte çok güzel kardan heykellerin yapılacağını ifade ederek Palandöken'in tanıtımına katkıda bulunacaklarını söylediler. Ulusal ve uluslararası birçok sergiye imza atan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat ise şöyle konuştu:

"Üniversitenin kuruluşunun 55. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu sene Erzurum Kış Festivali çerçevesinde 'Kardan Heykel' yarışması başlatacağız. Yarışmada kullanılacak kütleleri oluşturmaktayız. Bu yarışma yaklaşık 1 hafta sürecek. Erzurum'un kültürel değerlerini yorumlayan heykeller ortaya çıkacak. Selçuklu, Osmanlı mimarlarını kardan yorumlayacağız."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam