Atatürk Anıt'ına çirkin saldırı

    Sivas-Ankara Karayolu 10'uncu kilometrede, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin kutlandığı yerde bulunan Sivas ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Atatürk'ün milli mücadele döneminde Erzurum

Atatürk Anıt'ına çirkin saldırı

 

 

 

 Sivas-Ankara Karayolu 10'uncu kilometrede, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin kutlandığı yerde bulunan Sivas ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

 

Atatürk'ün milli mücadele döneminde Erzurum Kongresi'ne giderken 27 Haziran 1919'da Sivas'a ilk kez gelmesi nedeni ile kent girişindeki alanda ilk adım anıtı oluşturulmuştu. Sivas-Ankara Karayolu kenarında bulunan anıtın duvarındaki 'Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım, 27 Haziran 1919' yazısı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce söküldü. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi yetkilileri, Atatürk'ün büstünün yer aldığı anıttaki yazıların sökülmesine tepki gösterdi. Anıtın şimdiye kadar 3 kez tahrip edildiğini ve bu durumun kendilerini çok fazla rahatsız ettiğini belirten dernek şube başkanı Nurten Yanalak, anıta zarar verilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

 

"108 gün Mustafa Kemal Atatürk'ü misafir etmiş bir şehirde, böyle bir sit alanının korunamamış olması, anıta zarara verilmiş olması, bizlerin inanılmaz derecede üzüyor. Kimlerin bu konuda bir çıkarı var, endişe içerisindeyiz. Bu konu gerçekten bizi son derece rahatsız ediyor. Yani milliyetçilikse milliyetçiliğin en alasını Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yaşıyoruz. Devrimcilikse, dindarlıksa yine öyle. Sivas'ın böyle 'Anıtlar tahrip edildi' şeklinde gündeme gelmesi inanılmaz derecede üzücü. Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu ve bu şehirde sonsuza dek yaşatılacak. Bunun için yetkilileri göreve davet ediyorum. Anıta bu tahribatı verenlerin mutlaka bulunmalı, orası mutlaka korunmalı. Kutlamaların üzerinden daha 1 ay bile geçmeden anıtın tahrip edilmiş olması, yazıların sökülmüş olması bize utanç verici bir durum."

 

'Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı', 4 Mayıs 2011 tarihinde de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edilmişti. Duvarındaki ay-yıldız ile 'Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım 27 Haziran 1919' yazısı sökülen anıt, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucu onarılmıştı. Bu yıl ise 27 Haziran'da il protokolünün katılımıyla Ataürk'ün Sivas'a gelişinin 93'üncü yıldönümü kutlamaları burada yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler