Askerlik süresinde 5 seçenek

 Asker ile hükümetin buluşmasından sonuç çıkmadı, kamuoyunun merakı giderilemedi. Türkiye, toplantıdan yeni bir kavramla tanıştı: Eşit süreli askerlik Kamuoyunan merakla beklediği brifingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Koşaner 5 ayrı seçenek sundu. Bed

Askerlik süresinde 5 seçenek

 Asker ile hükümetin buluşmasından sonuç çıkmadı, kamuoyunun merakı giderilemedi. Türkiye, toplantıdan yeni bir kavramla tanıştı: Eşit süreli askerlik

 Kamuoyunan merakla beklediği brifingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Koşaner 5 ayrı seçenek sundu. Bedelli askerlik bu çalışmada yer almadığı ortaya çıktı.

 İşte Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in çantasından çıkan o çalışmanın ayrıntıları basına yansıdı. 

 Buna göre Genelkurmay'ın üzerinde durduğu sistem uzun dönem askerlik 12 ay kısa dönem askerlik 8 ay olması yönünde. Diğer dört seçenek ise şöyle:

 - Tüm yükümlüler için 12 ay

- Tüm yükümlüler için 9 ay

- Uzun dönem askerler için 10, kısa dönem askerler için 8 ay

- Uzun dönem askerler için 9, kısa dönem askerler için 6 ay

 BEDELLİ GÜNDEMDE DEĞİL

 Haberde bedelli konusunun hazırlanan dosyada yer almadığı belirtiliyor. Genelkurmay'ın zaten bedelliye soğuk baktığı biliniyordu. Ancak son sözün yine hükümette olduğunu belirtmekte fayda var.

 Yasa geçerse uzun dönemlere terhis imkanı doğuyor. Haberde üniversite mezunu yükümlülerin süre uzatımından etkilenmemesi için ek bir madde konulacağı yazılıyor. Bu durumda silah altında bulunan 335. kısa dönem askerler ve aralıkta silah altına alınacak 337. kısa dönem askerlerin görev süresinde bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam