Askerlerin celp dönemi TRT'de!

TSK, her celp döneminde en az 3 trilyon TL tasarruf sağlayacağı bir yeniliğe daha imza attı. Artık celp dönemleri askerlik yoklamaları kişiye özel tebligatla yapılmayacak. Yedek subay aday adaylarında olduğu gibi TRT'den yapılan duyuru tebliğ yerine geçec

Askerlerin celp dönemi TRT'de!

TSK, her celp döneminde en az 3 trilyon TL tasarruf sağlayacağı bir yeniliğe daha imza attı. Artık celp dönemleri askerlik yoklamaları kişiye özel tebligatla yapılmayacak. Yedek subay aday adaylarında olduğu gibi TRT'den yapılan duyuru tebliğ yerine geçecek.

Böylece askerlik şubelerinde her yıl yaklaşık 600 bin yükümlü adına son yoklama çağrı tebligatı ve 450 bin yükümlü adına sevk çağrı tebligatı yapılmayacak. Kırtasiye masrafı bitecek Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi yasalaşırsa, hem Jandarma ve Polis aracılığıyla yapılmaya çalışılan tebligatlar için iş gücü kaybı olmayacak hem kırtasiye masrafları asgariye inecek. Kanunla yoklama kaçakları da, yakalandıktan en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilecek.

YAŞ SINIRI İNABİLİR

Teklife göre yedeklik yoklaması konusunda. 41 yaşına kadar yapılması zorunlu olan yedeklik yoklamasının yaş sınırı, ihtiyaç halinde Savunma Bakanlığı tarafından 10 yıla kadar indirilebilecek. Böylece hem yoklama yapanlar rahatlayacak, hem askerlik şubelerinin iş yükü azalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam