Aşırı yağış yolları göle çevirdi

NEVŞEHİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİNevşehir'de sağanak yağış nedeniyle şehir içi trafikte sürücüler zor anlar yaşandı. Sanayi bölgesinde sel nedeniyle trafik kapanırken bir çok ev ve işyerini su bastı.Nevşehir'de akşam saatlerinde yaklaşık bir saat

Aşırı yağış yolları göle çevirdi

NEVŞEHİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Nevşehir'de sağanak yağış nedeniyle şehir içi trafikte sürücüler zor anlar yaşandı. Sanayi bölgesinde sel nedeniyle trafik kapanırken bir çok ev ve işyerini su bastı.

Nevşehir'de akşam saatlerinde yaklaşık bir saat süre ile yağan sağanak yağmur sonrasında meydana gelen sel şehir içi trafikte aksamalara neden oldu. Özellikle sanayi bölgesinde yollardaki sel nedeniyle bir çok araç kalırken bazı işyeri ve evlerin bodrum katını da su bastı.

Sel nedeniyle Köprübaşı Kavşağı ile Galericiler Sitesi arasında trafik ulaşıma kapanırken Nevşehir Belediyesi ekipleri, yolu yeniden trafiğe açmak ve yollarda kalan araçları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti.

Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol daha sonra lagarların açılması ve sel sularının boşaltılması sonrasında yeniden trafiğe açıldı. Bu arada sel nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar içerisinde bir de turist otobüsü vardı. Otobüs içerisinde yolun açılmasını bekleyen turistler çalışmaları kendi fotoğraf makineleri ile görüntüledi.

ADANA'DA SEL... ADANA'DA YOLLAR NEHRE DÖNDÜ ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Adana'da aşırı yağışlar nedeniyle bir çok ev ve iş yerini su bastı araçlar yollarda kaldı.

Merkez Çukurova ilçesinde özellikle Alparslan Türkeş Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı, Tellidere Caddesi kuvvetli yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Adet nehre dönen caddelerde seyreden bir çok araç yolda kaldı. Vatandaşlar yollarda kalan araçları itekleyerek yoldan çekmeye çalıştı.

Şiddetli yağışlar nedeniyle kentteki bir çok mahallede ev ve iş yerlerini de su bastı. İtfaiye ekipleri su baskınına uğrayan bölgelerde çalışma başlattı.

KAYSERİ'Yİ DOLU VURDU

Kayseri'de öğleden sonra yağan dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Güne güneşli bir havada başlayan Kayseri'de öğle saatlerinde yağmur yağdı. Yağan yağmur damlaları bir süre doluya dönüştü. Nohut büyüklüğündeki doluya hazırlıksız yakalanan birçok vatandaş binaların altına sığınırken, yolda kalan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Dolu yağışının uzun sürmemesi park halindeki araçlarda hasar oluşmasını önledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonuna kadar aralıklarla yağış olacağı uyarısında bulunarak, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE SEVİYE YÜKSELDİ, TARIM ALANLARI SU ALTINDA KALDI

Beyşehir Gölü'nde su seviyesi giderek yükselirken, su miktarı rekor düzeye ulaştı. Yaşanan tablo nedeniyle kıyı kesimlerdeki ekili tarım alanları da sular altında kaldı.

Geçtiğimiz yıllarda yaşadığı kuraklık sorunu kamuoyunun gündeminden düşmeyen Türkiye'nin en büyük tatlı sulak alanı olan Beyşehir Gölü'nde bu yıl tam tersi bir durum yaşanıyor. Beyşehir'de bu yıl kış döneminin yağışlı geçmesi, Derebucak Gembos bölgesinden gelen takviye sular ile tespit edilen yeni sulama kotunun uygulamaya geçmesinin ardından göldeki su seviyesi rekor düzeye ulaştı.

Göl sularının yükselmesinden göle kıyısı olan yerleşim birimlerinde bulunan tarım alanları da olumsuz etkilendi. Sahil kesimdeki birçok ekili ve ekilmeye hazırlanacak tarım alanı ve bununla birlikte kıyıdaki meyve bahçeleri de sular altında kaldı.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, bu yılki bol geçen yağışların ardından Beyşehir Gölü sularının şiştiğini belirterek, "Konya'nın Beyşehir ve Hüyük, Isparta'nın Şarkikarağaç ve Yenişarbademli ilçelerinin Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan yerleşim birimindeki buğday ve arpa gibi hububat ekili alanlar sular altında kaldı. Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Beyşehir bölgesinde sular altında kalan ekili arazilerin miktarının tespitini yaparak bakanlığımıza bildirdi. Çok geniş bir alan var. Ayrıca, nohut, patates ve pancar ekilecek arazilerimiz de sular altında kaldığı için ekim yapılabilmesi mümkün değil. Kıyı şeridinde ayrıca meyve bahçelerinden de sular altında kalan alanlar var.

Sıkıntı had safhada. O yüzden DSİ yetkilileri ile görüşerek Beyşehir Gölü'nden Çumra Ovası'na BSA kanalı aracılığıyla su aktaran regülatör kapaklarının açılması talebinde bulunduk. Ancak, yetkililer haklı olarak bu suyu alalım biz nereye verelim diyorlar. Beyşehir Gölü'nde sular hala yükselmekte, ekili alanlarımıza bir hayli zarar vermekte. Kapakların açılıp suların kanala verilmesi çiftçilerimize bir psikolojik çare olur, bunu arzu ediyoruz. Ancak, Konya Ovası'na ne kadar da su salsalar gölden çok fazla bir çare olacağını zannetmiyorum" dedi.

Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Çiftlik Köyü'nde çiftçilik yapan ve göl sularının mağdur ettiği isimlerden Adem Erdoğan, uzun yıllardır göl sularının bu derece yükseldiğine şahitlik yapmadığını vurguladı.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün göl su seviyesinin yükselmesinden etkilenen sadece Beyşehir'deki tarım alanları konusunda bakanlığa bildirilen miktarın yaklaşık 9 bin dekarlık alan olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler