Artvinli kadından karpuz turşusu

Borçka'da yaşayan ev hanımı ve 3 çocuk annesi olan Nurhan Öztürk (43) karpuz kabuğundan yaptığı turşuyla herkesi şaşırttı.

Artvinli kadından karpuz turşusu

Oldukça lezzetli olan turşu için siparişlere yetişemediğini söyleyen Nurhan Öztürk " 25 yıl önce eşim eve karışık turşu almıştı. Baktm ki her çeşit turşu vardı. Bende karpuzun kabuğundan olabilir mi acaba diye denedim ve lezzetine doyamadım.

Karpuzu tükettikten sonra atılması gereken kabuğunun yeşilini soyuyorum ardından kalan beyaz kısmını ince ince dilimleyip turşu bidonuna koyuyorum. İçine sarımsak, tuz, biber ve kıvamında su koyup 2-3 gün bekletiyorum. Bu şekilde 25 yıldır karpuzun kabuğundan turşu yapıyorum." diye konuştu. 25 yıldır tanıdığı herkese bu farklı lezzeti öğrettiğini söyleyen Nurhan teyze " Bu şekilde karpuzu değerlendiriyorum. Çok faydalı bir sebze. Ön yargılı yaklaşanlar bile tadına doyamıyor." diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam