Artvin Hopa'ya 2 milyon liralık lise!

İlçenin Sundura Mahallesi'nde 10 bin 500 metrekarelik alana kurulan 4 katlı ve 16 derslikli Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi'nin açılış törenine, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu ve Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan'ın yanı sıra AK Parti Artvin M

Artvin Hopa'ya 2 milyon liralık lise!

İlçenin Sundura Mahallesi'nde 10 bin 500 metrekarelik alana kurulan 4 katlı ve 16 derslikli Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi'nin açılış törenine, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu ve Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan'ın yanı sıra AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, eski Devlet Bakanlarından Kürşat Tüzmen, Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemlihalıoğlu, yaptığı konuşmada, eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Nuri Vatan'la ilk kez Batum'da düzenlenen bir etkinlikte karşılaştığını belirten Vali Yemlihalıoğlu, ''İş adamımıza burada şaka yoluyla doğduğu memlekete okul yaptırmasını söyledim. Bugün burada hayırlı berat günümüzde belki cehalete ışık tutacak hayırlı bir kurumun açılışı için bir arada toplanmış bulunuyoruz. Açılışını yaptığımız okul da bizlerin yarını olan gençlerimizin yetişeceği hayır kurumlarının, eğitim kurumlarının başında'' dedi.

İş adamı Nuri Vatan da yaptıkları hizmetin maddi bir kıymeti bulunmadığını, manevi kıymetinin ise çok yüksek olduğunu ifade ederek, ''Bunun bilinci içindeyiz ve tüm Hopa halkına teşekkür ederiz. Çünkü onların kadirşinaslığı karşında göğsümüz kabarıyor ve gözlerimiz yaşarıyor. Her var oluşun ve yok oluşun bir sebebi var'' diye konuştu.

Dünyada bilginin ve teknolojinin yüzde 90'ının gelişmiş 20 ülkenin elinde bulunduğunu belirten Vatan, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki biz bu ülkelerin arasında değildik. Ama bugün Valimizin önderliğinde marşa bastık. Türkiye hakikaten kalkınmada, ilimde, eğitimde adeta bir füze gibi yükselmektedir. Artvin eğitim seviyesi çok yüksek bir vilayetimizdir. Gelişmenin en büyük anahtarı eğitimdedir. Ben bu yatırımın İstanbul'dan misafir olarak getirdiğim iş adamlarına ve arkadaşlarıma da örnek olmasını diliyorum''

Konuşmaların ardından Vali Yemlihalıoğlu, eğitime verdiği katkılardan dolayı Nuri Vatan'a Teşekkür Belgesi ile çini vazo hediye etti.

Okulun açılışı Vali Yemlihalıoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, eski Devlet Bakanlarından Kürşat Tüzmen ve iş adamı Nuri Vatan ile ailesi tarafından gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler