Artık onlarında günü var!

 Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, emekli meslektaşlarının sorunlarının çözüm adresinin Genelkurmay Başkanlığı ve TBMM olduğunu söyledi. TEMAD, çalışan ve emekli astsubayların sorunlarının gündeme getirilip tartışıldığı

Artık onlarında günü var!

 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, emekli meslektaşlarının sorunlarının çözüm adresinin Genelkurmay Başkanlığı ve TBMM olduğunu söyledi. 

TEMAD, çalışan ve emekli astsubayların sorunlarının gündeme getirilip tartışıldığı bir toplantı düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, 17 Ekim’in bundan sonra ‘Astsubaylar Günü’ olarak kutlanacağı açıklandı.

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, 17 Ekim Astsubaylar Günü’nün, başta Ankara olmak üzere tüm illerde billboard ve gazete reklamları ile duyurularak, özellikle Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na astsubayların sesinin duyurulmasının amaçlandığı söyledi.

Emekli astsubayların sorunlarının, ‘mesleki, statü ve ekonomik sorunlar’ olmak üzere 3 başlık altında toplanabileceğini söyleyen Keser, “Biz askerlikten kurtulduk ama askerlik bizden kurtulamadı” dedi. Halk iradesinin vücut bulduğu TBMM’nin askerlerin özlük haklarının düzenlenmesi hakkını Genelkurmay Başkanlığı’na verdiğini belirten Keser, “Yani Meclis bu yetkiyi Genelkurmay’a devretmiş. Milli Savunma Bakanlığı Kanunu’nda ise personel ve özlük hakları ile ilgili bir madde yok” diye konuştu.

Emekli astsubaylar olarak başından beri çıkış noktalarını, halen görev yapan muvazzaf subaylar olarak belirlediklerin ifade eden Keser, şöyle konuştu:

“Eğer çalışırken sorunlarımızı çözemezsek, emekli olunca hiç çözemeyiz. Sosyal statü ve mesleki sorunlarımız, ekonomik sorunlarımız çözülmesi ile kendiliğinden çözülebilecek sorunlardır. Sorunlarımızın çözüm adresi Genelkurmay Başkanlığı ve siyasi iradeyi yansıtan Meclistir."

Toplantıya, TEMAD Adana Şube Başkanı Bülent Dönertaş, TEMAD Osmaniye, İskenderun ve Dörtyol şube başkanları ile çok sayıda muvazzaf ve emekli astsubay katıldı.

Toplantı daha sonra verilen kokteyl ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam