Araç sigortası bunu da karşıladı

 Sigortacılık Kanunu ile sigorta uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla oluşturan Sigorta Tahkim Komisyonu'na gelen ilginç başvurular devam ediyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir vatandaş, evinin önündeki caddede bir arabanın kedisine çarptığı ve

Araç sigortası bunu da karşıladı

 

Sigortacılık Kanunu ile sigorta uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla oluşturan Sigorta Tahkim Komisyonu'na gelen ilginç başvurular devam ediyor.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir vatandaş, evinin önündeki caddede bir arabanın kedisine çarptığı ve olay sonrasında kedisine tıbbi operasyon yapıldığını belirterek, masrafların kedisine çarpan aracın trafik sigortası kapsamında sigorta kuruluşu tarafından karşılanmasını talep etti.
 
Sigorta şirketi, kazada sigortalı aracın kusuru bulunmadığı için tazminat talebini reddetti.
 
Başvuru sahibinin talebini değerlendiren Sigorta Tahkim Komisyonu, sigorta şirketinin, kedinin yaralanması nedeniyle yapılan 537 liralık masrafın yüzde 50'sinden sorumlu olacağına karar verdi.
 
Araç sigortası köpeğe de yaramıştı
 
Daha önce de seyir halindeyken karşısına çıkan köpeğe çarptıktan sonra veterinere götüren bir sürücü, tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanmasını istemişti.
 
Sigorta şirketinin sürücünün talebini olumlu karşılamamasının ardından Sigorta Tahkim Komisyonu, köpeğin sahibinin de yüzde 50 kusurlu olduğunu ifade ederek, araç sigortasının, sürücünün çarptığı köpeğin, 2 bin 105 liralık tedavi masrafını karşılaması kararını almıştı.
 
''Uyuşmazlıkların karara bağlanması ortalama 2 ay''
 
Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin Karacan, 2012 yılı sonu itibariyle toplamda 5 bin 479 başvuruya ulaştıklarını belirterek, söz konusu başvuru sayısının komisyonun sigorta davalarının çözümü bakımından mahkemelere önemli bir alternatif haline geldiğini gösterdiğini kaydetti.
 
Uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümlenmesinin gerek hız gerekse maliyet açısından sigortalılara önemli avantajlar sağladığını vurgulayan Karacan, ''Komisyona gelen uyuşmazlıkların hakemlerce karara bağlanma süresi ortalama 2 aydır. Uyuşmazlıkların bu kadar kısa sürede karara bağlanması komisyonun tercih edilmesindeki en önemli unsurların başında geliyor'' dedi.
 
Karacan, komisyona başvuru maliyetini sigortalılar bakımından en düşük seviyede tutmak amacıyla başvuru ücretlerinde herhangi bir artışa gidilmediğini ve 5 bin liraya kadar olan uyuşmazlıklar için 35 lira, 5 bin 1 ile 15 bin lira arasındaki uyuşmazlıklar için 100 lira, 15 bin liranın üzerindeki uyuşmazlıklar için ise 250 lira gibi yargı harçlarına göre çok cüzi sayılabilecek bir ücret ödenerek, tahkim sisteminden faydalanılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam