Anneye dayağa 3 yıl 4 ay hapis

 Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi'nde yaşayan Selime Ö. (61), 9 Ağustos 2011'de kendisinden 2 bin 500 lira para isteyen uyuşturucu bağımlısı oğlu Abdulkadir Ö. (40) tarafından bu parayı vermediği gerekçesiyle darp ed

Anneye dayağa 3 yıl 4 ay hapis

 

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi'nde yaşayan Selime Ö. (61), 9 Ağustos 2011'de kendisinden 2 bin 500 lira para isteyen uyuşturucu bağımlısı oğlu Abdulkadir Ö. (40) tarafından bu parayı vermediği gerekçesiyle darp edildi. Abdulkadir Ö., annesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı ve tutuklandı. Bir süre sonra tutuksuz tahliye edilen Abdulkadir Ö. hakkında, yargılandığı Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar verildi. 10 yıla kadar hapsi istenenAbdulkadir Ö., karar duruşmasına gelmedi.

 

Abdulkadir Ö., daha önceki duruşmada verdiği ifadede, "Döner salonu açmam için ben parayı babamdan istedim. Babam da bayramdan sonra kredi çekip vereceğini söyledi. Annem kafama terlik fırlatıp hakaret etmeye başladı. Anneme üzerime gelmemesini söyledim. Bu kez oklavayla kafama vurunca, oklavayı elinden alıp kendisine tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Olaydan sonra annemin elini öpüp barışmıştık" dedi.

 

Oğlu tarafından para için dövülen anne Selime Ö. ise, "Oğlum esrar ve tiner kullanır. Benden 2 bin 500 lira istedi. Paramın olmadığını, veremeyeceğimi söyleyince beni çok kötü dövdü. Oğlumun evden uzaklaştırılıp, tedavi görmesini istiyorum. Oğlum evliydi. Eşi, kendisini uyuşturucu kullandığı için terk etti" diyerek oğlundan şikayetçi olmuştu.

 

Mahkeme heyeti, "annesini dövüp parasını gasp etmek istediği" gerekçesiyle Abdulkadir Ö.'yü 10 yıl hapse mahkum etti. Gasp olayının teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle şahsın cezası 3 yıl 4 ay hapis cezasına indirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler