Alo Fetva Hattı’na ilginç sorular

NEVŞEHİR Müftülüğü bünyesindeki 'Alo Fetva Hattı'nı arayanların ilginç ve farklı sorular yöneltildiği bildirildi. Nevşehir Müftüsü Ramazan Çortul, bazı kadınların 'Alo Fetva Hattı'nı arayarak, 'Kocam elimi tuttu, orucum bozulur mu?' diye sorduğunu söyledi

Alo Fetva Hattı’na ilginç sorular
NEVŞEHİR Müftülüğü bünyesindeki 'Alo Fetva Hattı'nı arayanların ilginç ve farklı sorular yöneltildiği bildirildi. Nevşehir Müftüsü Ramazan Çortul, bazı kadınların 'Alo Fetva Hattı'nı arayarak, 'Kocam elimi tuttu, orucum bozulur mu?' diye sorduğunu söyledi.

Nevşehir Müftüsü Ramazan Çortul, Alo Fetva Hattı'nı arayanların Ramazan ayında 2 kat arttığını, en sık orucu bozan haller, oruca nasıl niyet edilmeli, zekat ve fitre bedeli gibi sorular yönelttiğini ifade etti.

Kadınlardan daha çok telefon aldıklarını belirten Müftü Ramazan Çortul, ailevi problemler ve çocuk yetiştirme koşulları gibi değişik alanlarda da soru aldıklarını kaydetti. Kadınların ve erkeklerin sorularını ayrı ayrı din hizmetleri uzmanlarının yanıtladığını hatırlatan Çortul, “Kadınlar ailevi problemlerle ilgili, ibadet nasıl yapılır, helal haram ayrımı nasıl olmalı, aile içinde yaşanan iletişim kopukluklarıyla ilgili olan soruları yöneltiliyor. Zekat kimlere verilir, eşler arasındaki problemler de ana soru konularını oluşturuyor. Bazı vatandaşlar da eşlerinin ellerini tutmaları halinde oruçlarının bozulup bozulmadığını soruyorlar. Bütün sorulara doğru bir şekilde ve içtenlikle cevaplamaya çalışıyoruz. Ancak, bizi aşan bir durum olduğu takdirde gerekli yerlere yönlendirmelerimizi yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam