Almanya'dan Türk kızına ödül

Alman ''Bild der Frau'' adlı dergi tarafından Türk kızı Aylin Selçuk'a (19) ''Güçlü ülke için güçlü kadın'' ödülü verildi. ''Deukische Generation'' adlı derneğin kurucusu olan Selçuk, dergi tarafından seçilen ülkenin 5 güçlü kadını arasında gösterilerek 1

Almanya'dan Türk kızına ödül
Alman ''Bild der Frau'' adlı dergi tarafından Türk kızı Aylin Selçuk'a (19) ''Güçlü ülke için güçlü kadın'' ödülü verildi.

''Deukische Generation'' adlı derneğin kurucusu olan Selçuk, dergi tarafından seçilen ülkenin 5 güçlü kadını arasında gösterilerek 10 bin avroluk ödüle layık görülmüştü.

Axel-Springer yayın evinde düzenlenen ve Aile, Kadın ve Gençlik Bakanı Ursula von der Leyen'in de katıldığı ödül töreninde Selçuk'a, bu ödül ile birlikte, projesi için kullanması amacıyla 10 bin avroluk para ödülü de verildi.

Selçuk, dergi tarafından bu yıl 3. kez verilen ödülü bugüne kadar sahip en genç kadın oldu.

Selçuk'a ödülünü veren tanınmış Alman oyuncu Hannelore Elsner, yaptığı konuşmada, Aylin'in, iyi fırsatlar elde edebilmek için yoğun çaba harcayan göçmen gençlerine iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Selçuk da aldığı ödülden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, derneğin çalışmalarıyla kendisinin ön plana çıktığını, ancak dernek içinde kendisi gibi çalışan çok sayıda arkadaşının bulunduğunu ifade etti.

Selçuk, ''Gençlerde potansiyel var. Bu potansiyelin ortaya çıkartılması gerekiyor. Yıllar sonra göçmenlerin sayısı daha da artacak. Bu nedenle kendimizi bu konuda sorumlu hissetmemiz gerekir'' dedi.

Bakan Leyen de konuşmasında, ''Burada gerçekten de olağan üstü 5 kadın var. Hepsi örnek teşkil ediyor ve bizlere bu tür çabaların, her şeyin iyiye gitmesi için gerekli olduğunu gösteriyor'' ifadesini kullandı.

Selçuk'un yanı sıra Tatjana Kreidler, Brigitte Maas, Sabriye Tenberken ve Rose Volz-Schmidt de hazırladıkları projeler için 10 biner Avro aldılar.

Derginin okuyucuları tarafından seçilen Sabriye Tenberken ayrıca Okuyucular Özel Ödülü 30 bin avroyu aldı.

Ödül törenine, aralarında politikacıların ve sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 350 kişi katıldı.

Aylin Selçuk, törenden sonra A.A'ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Böyle bir galada olmak ve bu ödülü almak beni çok sevindiriyor. Ünlü Alman oyuncu Hannelore Elsner'den bu ödülü aldığım için ayrıca büyük mutluluk duyuyorum. Türklerin imajını gelecekte de Almanya'da düzeltme çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Bu ödülü almak bizi teşvik etti.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam