Almanları dolandıranlar yakalandı!

 Almanya vatandaşı 600 kişiyi dolandıran şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 96 kişiden 41’i adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan 34 kişi daha önce adliyeye sevk edilmiş 18 zanlı tutuklanmıştı. Zanlıların 21'i ise emniyetten serbes

Almanları dolandıranlar yakalandı!

 

Almanya vatandaşı 600 kişiyi dolandıran şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 96 kişiden 41’i adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan 34 kişi daha önce adliyeye sevk edilmiş 18 zanlı tutuklanmıştı. Zanlıların 21'i ise emniyetten serbest bırakılmıştı. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından Türkiye'de çağrı merkezi kurarak Almanya'daki Almanları dolandıran şebekeye yönelik operasyon düzenlenmişti. Avrupa Polisi'nin verdiği bilgiyle 11 ay önce çalışması başlatılan ve geçtiğimiz pazar startı verilen operasyonda 96 kişi gözaltına alınmıştı. Çağrı merkezi kurarak, Almanları arayıp " Otomobil kazandınız, araçları Türkiye'den göndereceğiz, bunun için bize para göndermelisiniz." diyerek dolandıran şebeke bu işten yaklaşık 1.5 milyon Euro para elde etmişti.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınan zanlılardan 21'i emniyet sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 11'i önceki gün adliyeye sevk edilmiş ve 10 şahıs tutuklanmıştı. Dün adliyeye sevk edilen 23 zanlıdan ise 8'i tutuklanırken, 13'ü kadın 41 zanlı da bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam