Ali Gedik Akçaabat'a defnedilecek

BTP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, partinin aynı zamanda ikinci Genel Başkanı da olan Gedik, yaklaşık bir buçuk yıldır tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle dün sabaha karşı İstanbul Özel Meltem Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gedik'in cenazesi yarın T

Ali Gedik Akçaabat'a defnedilecek

BTP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, partinin aynı zamanda ikinci Genel Başkanı da olan Gedik, yaklaşık bir buçuk yıldır tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle dün sabaha karşı İstanbul Özel Meltem Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Gedik'in cenazesi yarın Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Gümüşhane'de 1945 yılında doğan Gedik, Erzurum İmam Hatip Lisesinin ardından Kayseri Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Burada BTP Genel Başkanı Haydar Baş'la dost olan Gedik, çeşitli imam-hatip liselerinde öğretmenlik yaptı.

"İcmal", "Öğüt" dergilerinde yazıları yayımlanan, "Mesaj" dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini de bir süre yürüten Gedik, "Meltem TV" ve "Mesaj TV" adlı televizyon kanallarında da üst yöneticilik yaptı.

Son olarak "Yeni Mesaj" adlı gazetenin yönetici ve yazar kadrosu içinde yer alan Gedik, Meltem kolejlerinin de kurucu müdürüydü.

Gedik, 25 Eylül 2001 yılında kurulan Bağımsız Türkiye Partisinin kurucuları arasında yer almış ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, ilk Genel Başkan Ata Selçuk'un ardından da 2002 yılına kadar Genel Başkanlık görevini yürütmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam