“Al kızını kerhaneye götür!“

Türkiye'de töre ve aşk cinayetine kurban giden kadınların simgesi haline gelen ve kardeşleri tarafından 7 yıl önce öldürülen Güldünya Tören'i tecavüz ederek hamile bırakan teyzesinin oğlunu sokak ortasında tam 7 yıl sonra öldüren baba Mehmet Şerif Tören'i

“Al kızını kerhaneye götür!“

Türkiye'de töre ve aşk cinayetine kurban giden kadınların simgesi haline gelen ve kardeşleri tarafından 7 yıl önce öldürülen Güldünya Tören'i tecavüz ederek hamile bırakan teyzesinin oğlunu sokak ortasında tam 7 yıl sonra öldüren baba Mehmet Şerif Tören'in ilk sözleri, "Ona kızımı al birlikte yaşa demiştim. O da bana 'Al kızını kerhaneye götür' dedi. Olay günü de aynı şeyi tekrarladı. Ne kadar ateş ettiğimi hatırlamıyorum bile" dedi. 


Biltis'in Budaklı Köyü'nde Güldünya Tören'e tecavüz ederek 'töre' cinayetine kurban gideceği hikayenin başlamasına neden olan teyzesinin oğlu Servet Taş, 14 Kasım 2011 tarihinde sokak ortasında Güldünya'nın babası Mehmet Şerif Tören tarafından 6 kurşunla öldürüldü. Saldırıdan 20 gün sonra yakalanan baba Tören, ne poliste ne savcılıkta tek kelime etmedi. Tam 11 ay sonda önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan baba Şerf Tören'in ilk sözü, "Kızımı hamile bıraktığında ayağına gittim. Kızımı al birlikte yaşayın dedim. O ise bana ‘Al kızını kerhaneye götür' dedi. Olay günü onu gördüğümde de aynı sözü söyledi" dedi. 

GÜLDÜNYA'NIN DRAMI TECAVÜZLE BAŞLADI

Güldünya'nın hikayesi Bitlis'in Budaklı Köyü'nde başladı. 1982 yılında dünyaya gelen ve 'Şego' aşiretine bağlı olan Güldünya, teyzesinin oğlu olan ve aynı zamanda da halasının kızıyla evli olan Servet Taş'ın tecavüzüne uğradı. Hamile kaldı. Hamileliği fark eden ailesi tarafından bir odaya kapatıldı ve aşiret kararıyla Servet Taş'a kuma verilmek istendi. Bu kararı kabul etmeyip kaçan Güldünya'nın kısa ömrü bu kararıyla İstanbul'da sığındığı akrabasının yanında son buldu.

Doğurduğu erkek bebeğini bir arkadaşına veren Güldünya, önce ağabeyi İrfan tarafından otogarda vuruldu. Yaralanan genç kadın, kaldırıldığı Bakırköy Devlet Hastanesi'nde refakatçi olarak yanına gelen diğer kardeşi Ferit Tören tarafından başına iki kurşun sıkılarak öldürüldü. Cenazesi bile isenmeyen Güldünya, aşiretin devreye girmesiyle baba Mehmet Şerif Tören ve yakınları tarafından oluşturulan 60 araçlık konvoyla Bingöl'e götürüldü ve defnedildi. Güldünya Tören'in ''töre'' nedeniyle öldürülmesine ilişkin davada İrfan Tören müebbet, Ferit Tören 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Güldünya'nın bebeği Umut ise emanet verilen aileden alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda devlet korumasına alındı. Cezaevindeki ağabey Ferit Tören, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

7 YIL SONRA GELEN İNTİKAM

Güldünya Tören'in tecavüzden dünyaya gelen çocuğunun babası olan Servet Taş tam 7 yıl polis tarafından arandı. Sahte kimlikle 4 çocuğu ve eşiyle Sultanbeyli'de yaşayan ve polisin bulamadığı Servet Taş'ı 14 Kasım 2011'de bulan ve yol ortasında öldüren Mehmet Şerif Tören tasarlayarak adam öldürmek suçundan yargılandığı Kartal 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına, kendisini olay yerine götüren memleketlisi Şahin Ilık ile birlikte geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Bu zamana kadar ifade vermeyen Tören, olay günü Şahin Ilık'tan kendisini ve o sırada Sultanbeyli'de bir akrabasının yanında olan eşi Bursa'ya götürmesini istediğini belirterek, "Ben Güldünya'nın ölmesini istememiştim ama ağabeyi öldürmüş. O gün eşimle birlikte oğlum İrfan'ı cezaevine ziyarete gidecektik.

Sabaha karşı Avrupa Yakası'ndan yola çıktık. Ben trafikte araba kullanamadığım için Şahin Ilık'tan rica etmiştim. Sultanbeyli'ne geldiğimizde saat 06.00 idi. Eşimin uyanması için biraz bekleyelim derken yolda Servet Taş'ı gördüm. Bana küfür etti. Yine kızımla ilgili ‘Onu kerhaneye verseydim" dedi. Silahımı ateşledim. Ne kadar kurşun sıktığımı hatırlamıyorum. Kaçmaya çalışırken hala küfür ediyordu" dedi.

Mehmet Şerif Tören'i olay yerine götürdüğü için suça yardım ve yataklıktan yargılanan Şahin Ilık ise olayın oluşundan hiçbir şekilde haberdar olmadığını belirterek, "Eşini almaya gelmiştik. Elinde adres vardı. Beklerken birden arabadan fırladı. Ateş etmeye başladı. Dondum kaldım. Beni tehdit etti belli bir yere kadar araçla onu götürdüm sonra park edip araçtan kaçtım. Suçsuzum" dedi.

Ölen Servet Taş'ın kardeşleri Maşallah Taş ile Şahin Taş ise Şahin Ilık'ın iki üç gün önce çalıştığı dernekte Servet Taş'ı öldüreceklerini söylediğini ileri sürdüler.

Mahkeme haklarında tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlatırılmış müebbet hapsi istenen iki sanığın tutukluluk halinin devam edilmesine, ayrıca Güldünya Tören cinayetiyle ilgili dosyanın da Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenmesine de karar vererek duruşmayı erteledi. 

DURUŞMA SONRASI ARBEDE

Duruşma çıkışı Mehmet Şerif Tören'in yakınları, duruşmaya katılan Servet Taş'ın kardeşleri Maşallah Taş ve Şahin Taş'ın üzerine yürüdü. Polis aldığı geniş güvenlik önlemiyle olası kavgaya engel oldu ve tarafları birbirlerine saldırma fırsatı vermeden adliyeden uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam