AKUT ekibine kurtarma köpeği

AKUT Trabzon Birim Başkanı Ragıp Pirselimoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKUT'a kazandırılan ve henüz 3,5 aylık olan Golden Rodriver cinsi av köpeğinin eğitiminin sürdüğünü ve 1 yıl sonra arama kurtarma operasyonlarında görev yapmaya başlayacağın

AKUT ekibine kurtarma köpeği

AKUT Trabzon Birim Başkanı Ragıp Pirselimoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKUT'a kazandırılan ve henüz 3,5 aylık olan Golden Rodriver cinsi av köpeğinin eğitiminin sürdüğünü ve 1 yıl sonra arama kurtarma operasyonlarında görev yapmaya başlayacağını söyledi. Trabzon ve yöresinde sık sık arazide kaybolma olayları yaşandığını kaydeden Pirselimoğlu, “Bölgemizde en fazla karşılaştığımız vakaların başında insan kaybolma olayları geliyor. Bu nedenle çok önemli ihtiyacımız olan arama kurtarma köpeği, Abdullah Alyar isimli iş adamı tarafından AKUT'a kazandırıldı. Henüz 3,5 aylık olan köpeğimiz, AKUT gönüllüsü köpek eğitmeni veteriner hekim Aytaç Eroğlu tarafından eğitiliyor. Yaklaşık 1 yıl sonra arama-kurtarma faaliyetlerine katılabilecek olan kurtarma köpeği bölgede çok önemli bir açığı kapatacak” dedi.

Köpek eğitmeni veteriner hekim Aytaç Eroğlu ise bu cins köpeklerin Avrupa'da özürlü ve çok yaşlı insanlara refakatçılık görevi yaptığını ve iyi eğitimli olduklarını söyledi.

Bağışlanan köpeğin anne ve babasının bir çok narkotik operasyonlarına katıldığı, babasının bir süre önce Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 500 kilogramlık uyuşturucu maddeyi bularak sahibine 15 milyar para ödülü kazandırdığı belirtildi.

Öte yandan Güneş Yalçınalp isimli işadamının Trabzon AKUT ekibine maddi destek sağladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler