Akçaabat'ta Çin zulmü sergisi

Kendilerine Genç Atsızlar adını veren bir grup genç, Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaparak, Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri’ne yapmış olduğu katliamı kınadı. Grup adına bir basın açıklaması yapan grup üyesi Murat Yılmaz, “Doğu Tür

Akçaabat'ta Çin zulmü sergisi

Kendilerine Genç Atsızlar adını veren bir grup genç, Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaparak, Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri’ne yapmış olduğu katliamı kınadı. Grup adına bir basın açıklaması yapan grup üyesi Murat Yılmaz, “Doğu Türkistan, Uygur Türkleri’nin yaşadığı özerk bir Türk bölgesidir. Bu bölgeye özerk dense de Çin’in yaptığı işkence ve soykırım 50-60 yıldır bağımsızlığımıza gölge gibi, hançer gibi çökmektedir” dedi.

Olaylara seslerini yükselten Uygur Türkleri’nin evlerinden, ana-babalarından, eşlerinden, çocuklarından ve en önemlisi ata topraklarından uzaklaştırılmasına Türkiye Türkleri olarak göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, “Filistin için çıkan sesler nerede?” diyerek, Filistin’e verilen önemin Doğu Türkistan’daki Müslüman Türkler’e verilmediğini kaydetti.

Son olarak Atatürk’ün “Bir gün Çin Seddi’nde tüm Türklerle buluşacağız” sözünü hatırlatan Yılmaz, Türk gençlerini ve Türk milletini bu soykırıma tepkisiz kalmamaya davet etti.

Yapılan basın açıklaması sonrasında Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulümleri anlatan resimler sergilendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam