Ailenin Sınav seferberliği!

İzmit'in Cedit Mahallesi'nde kirada oturdukları kerpiç evin bir bölümü gece yarısı çöken Yaşar ailesi, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek çocuklarının sınav belgesini bulmak için seferber oldu. Sonunda sınav belgesi bulunan 14 yaşındaki Cebrail Yaşa

Ailenin Sınav seferberliği!

İzmit'in Cedit Mahallesi'nde kirada oturdukları kerpiç evin bir bölümü gece yarısı çöken Yaşar ailesi, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek çocuklarının sınav belgesini bulmak için seferber oldu. Sonunda sınav belgesi bulunan 14 yaşındaki Cebrail Yaşar, nüfus kağıdı bulunamamasına rağmen durum öğretmenlere anlatılınca bu belgeyi göstererek sınava girebildi. Cedit Mahallesi Usta Sokuk'ta oturan Yaşar ailesinin eski harap haldeki kerpiç evinin bir bölümü, saat 01. 30 sıralarında çöktü. Olayla ailenin 14 yaşındaki oğulları Cebrail Yaşar kolundan hafif yaralandı. Bu arada birçok eşyaları da eknaz altında kaldı.

Baba Ali Yaşar, eşi Huriye, çocukları Cebrail ve Muhammet'i dışarı çıkarttıktan sonra olay yerine İtfaiye ekipleri içeri kimsenin girmesine izin vermedi. Kolundan yaralanan Cebrail Yaşar, Sbs'ye gireceğini ve belgeleri içerde kaldığını söyleyince aile ve görevliler seferber oldu. Bir süre sonra Cebrail'n sınav belgesi bulundu. Ancak nüfus kağıdı bulunamadı. Baba Ali Yaşar, oğlunun bu sınava büyük önem verdiğini belirterek, şöyle dedi: "En fazla oğlumun sınav belgesinin enkaz altında kalmasına üzülmüştük. Herkes seferber oldu ve bulundu. Nüfus kağıdı bulunamamasına rağmen öğretmenler onun bu şekilde sınava girmesini kabul etti. Birçok eşyamız da zarar gördü. Artık başımızın çaresine bakacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam