Aileler çocuklarınıza dikkat edin!

Bilindiği üzere çocuklar ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan ve çoğunlukla bayram, düğün ve eğlencelerde tüketimi artan maytap, çatapat…vb piroteknik maddeler kazalar yolu ile istenilmeyen yaralanmalara neden olabildiği gibi, bu ma

Aileler çocuklarınıza dikkat edin!
Bilindiği üzere çocuklar ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan ve çoğunlukla bayram, düğün ve eğlencelerde tüketimi artan maytap, çatapat…vb piroteknik maddeler kazalar yolu ile istenilmeyen yaralanmalara neden olabildiği gibi, bu maddelerin küçük çocuklarca yutulması da karaciğer yetmezliğine kadar giden ve çocuklarımızın hayatını kaybetmelerine yol açan zehirlenmelere ve son derece üzücü sonuçlara yol açmaktadır.

5327 sayılı TCK'nın 194. Maddesi sağlık için tehlike oluşturabilecek maddelerin çocuklara verilmesini ve tüketime sunulmasını suç olarak tarif etmiş ve cezai müeyyideye bağlanmıştır. Piroteknik maddelerin yaralanma riski ve içerdikleri toksik kimyasallar nedeniyle sağlık içim tehlike oluşturdukları konusunda tereddüt bulunmamaktadır.

Özellikle Milli ve dini bayramlar ile tören, davet, kutlama ve eğlencelerde bu gibi acıların yaşanmaması için bu tür yanıcı, patlayıcı ve toksit maddelerin 12 yaşından küçüklere satışının engellenmesi ve bu yaş grubu çocuklarca kolay erişilmeyecek şekilde satışının kontrol ve kayıt altına alınması son derece önemlidir. Tüm vatandaşların bu konuda gerekli duyarlığı göstererek geleceğe sağlıklı nesiller bırakılmasına katkıda bulunması toplumsal bir görevdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam