Ağrı'da mezarlıklar sular altında

Su baskını yüzünden evlerinde mahsur kalan vatandaşlar at arabaları ile mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı.Ev ve ahırların sular altında kaldığını ve hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen 100. Yıl Mahallesi sakinlerinden Dinçer Dağ

Ağrı'da mezarlıklar sular altında

Su baskını yüzünden evlerinde mahsur kalan vatandaşlar at arabaları ile mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı.

Ev ve ahırların sular altında kaldığını ve hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen 100. Yıl Mahallesi sakinlerinden Dinçer Dağ, "Biz sahipsiz kaldık. Her yıl bu rezaleti yaşıyoruz. Şimdiye kadar bir ton zararımız oldu. Ne muhtar ne belediye bize sahip çıkıyor." dedi.

Şehirle olan bağlantı yolunun tamamen sular altında kaldığını ifade eden 100. Yıl Gençlik Derneği Başkanı Erhan Kaya ise, "Dağdan gelen su Murat Nehri ile beraber birleşince açık alana dağılıyor. Buraya bir tane iş makinesi yollayıp akan suyun yönünü çevirmiyorlar. Bu yıllardır böyle. Çocuklarımız su baskınları yüzünden okullarına gidip gelemiyor. Herkes perişan ama hiçbir yetkiliden ses seda çıkmıyor." diye konuştu.

Defalarca belediyeyi aradıklarını ifade eden Kaya, "Kimse sesimize ses vermiyor. Herkes topu birbirine atıyor. Bize birileri sahip çıksın." şeklinde sitemde bulundu.

Sular altında kalan mezarlık civarında evi bulunan Cevdet Bozkış da, "Suların mezarlığa girmesini önlemek için belediyeye telefon açtım. Bir şey olmayacağını ve suların mezarlığa zarar vermeyeceğini söyleyip kanal açılar. Mezarlık şu an su altında. Bu saygısızlıktır, dirilere saygıları yoksa bari ölülere saygıları olsun." ifadesini kullandı.

Bu arada nehir suyuyla birlikte kanalizasyon sularının da yayıldığı mahallede en büyük tehlike bulaşıcı hastalıklar. Çocukların sürekli suların içinde olduğunu söyleyen mahalle sakinleri tedbir alınmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam