AFP'den şok Türk jeti iddiası

 Fransız Haber Ajansı'na göre Suriye'ye geçen F-16, muhaliflerin bombalanmasına müdahale etti. Suriye’den atılan top mermilerinin Hatay’ın Altınözü ilçesine düşmesiyle başlayan gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Bu kez de Hacıpaşa beldesinin sınır komşusu

AFP'den şok Türk jeti iddiası

 

Fransız Haber Ajansı'na göre Suriye'ye geçen F-16, muhaliflerin bombalanmasına müdahale etti.
 
Suriye’den atılan top mermilerinin Hatay’ın Altınözü ilçesine düşmesiyle başlayan gerginlik tırmanmaya devam ediyor.
 
Bu kez de Hacıpaşa beldesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Azmarin kasabası semalarında bir Suriye savaş helikopteri görülmesiyle alarma geçildi. Kasabada konuşlanan muhalifleri bombaladığı iddia edilen helikopterin sınır ihlali yapma ihtimaline karşılık, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Diyarbakır’daki 2 F-16 savaş uçağına hareket emri verildi.
 
Bölgede teyakkuz halinde bulunan uçaklar, kısa sürede havalanarak Suriye sınırına doğru hareket etti. Altınözü semalarında görülen savaş uçakları kısa süreli heyecan yaratırken, Suriye’ye ait helikopter gözden kayboldu.. 
 
AFP: Türk jeti Suriye’de 
Adının açıklanmaması kaydıyla Fransız Haber Ajansı AFP’ye konuşan bir Türk yetkili ‘bir savaş jetinin sınır yakınlarındaki Suriye kasabası Azmarin’in helikopterle bombalanmasının ardından müdahale ettiğini’ öne sürdü. Yetkili “Savaş jeti, isyancıların elindeki Azmarin’e rejim güçlerinin bombalaması için bir helikopter göndermesi üzerine Diyarbakır üssünden havalandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam