Adliyede taklit imza olayı!

Rize Adliyesinde görevli mübaşirin, avukatın imzasını taklit ederek alacak davası nedeniyle tutuklanmasına karar verilen zanlının serbest kalmasını sağladığı iddiasıyla açılan davada, mübaşir, adliye memuru ve bir müteahhit 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına ç

Adliyede taklit imza olayı!

Rize Adliyesinde görevli mübaşirin, avukatın imzasını taklit ederek alacak davası nedeniyle tutuklanmasına karar verilen zanlının serbest kalmasını sağladığı iddiasıyla açılan davada, mübaşir, adliye memuru ve bir müteahhit 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 'resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme ve rüşvet' iddiasıyla tutuksuz yargılanan mübaşir Salih T. ile adliye memuru Engin T. ve olaya azmettirdiği iddia edilen Mustafa D. katıldı.

Sanıklar, son savunmalarında olaydan dolayı pişman olduklarını belirttiler.

Mahkeme heyeti, Salih T. ve Engin T'yi 'resmi belgede sahtecilik', müteahhit Mustafa D'yi ise 'resmi belgede sahteciliğe azmettirme' suçlarından 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

- OLAYIN GEÇMİŞİ-

Rize'de inşaat malzemesi satan N.E, satın aldığı 60 bin liralık inşaat malzemesinin parasını ödememesi üzerine müteahhitlik yapan Mustafa D'den şikayetçi olmuş ve Mustafa D. hakkında dava açılmıştı. N.E'nin avukatlığını Rize Baro Başkanı da olan Ateş Hatinoğlu'nun yaptığı dava sonucunda, Mustafa D'nin tutuklanmasına karar verilmişti. 5 Haziranda gözaltına alınan Mustafa D, adliyeye gönderilmiş, avukat Ateş Hatinoğlu'nun imzasının bulunduğu, 'N.E'nin alacağını tahsil ettiği ve şikayetinden vazgeçtiği' yönündeki dilekçe, İcra Mahkemesi mübaşiri Salih T. tarafından mahkemeye sunulmuştu. Bunun üzerine hakkındaki tutuklama kararı kaldırılan Mustafa D. serbest bırakılmıştı.

Yapılan araştırmada, avukat Ateş Hatinoğlu'nun imzasının taklit edildiği, vazgeçme dilekçesinin kayıp olduğu anlaşılmıştı. Dilekçeyi mahkemeye sunan mübaşir Salih T. tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam