Adem Solak uyardı

Hayat Boyu Eğitim ve Gelişim Derneği (HEGEM) Başkanı Adem Solak, özellikle annelerin çocuğuna veya eşine uyguladığı aile içi şiddette ciddi artış olduğunu söyledi. Ankara ve Konya'da yaşanan anne cinayetleri, Tarsus'taki kan davası cinayeti ve ardından ge

Adem Solak uyardı

Hayat Boyu Eğitim ve Gelişim Derneği (HEGEM) Başkanı Adem Solak, özellikle annelerin çocuğuna veya eşine uyguladığı aile içi şiddette ciddi artış olduğunu söyledi.

Ankara ve Konya'da yaşanan anne cinayetleri, Tarsus'taki kan davası cinayeti ve ardından genç bir çocuğun babasının cesedi başında yaptığı intikam yeminini hatırlatan Adem Solak, bu tür olayların giderek artacağını belirtti. Bu tür olaylardan sonra geride kalanlara hep psikolojik destek verileceğinin söylendiğini ancak bir müddet sonra bir şey yapılmadığını anlatan Solak, şöyle konuştu:

 "Şu an medyada yapılacağı konuşulan her şey hep söylenir ancak bir müddet sonra bir şey yapılmaz. İnşallah bu kez böyle olmaz. Bunun arkası getirilir ve bu tür cinayet travması ile olayları yaşayan gençler için bir şeyler yapılır. Çünkü, Türkiye'de böyle durumda yüzlerce genç var. Bu genç onlardan sadece biri. Babasının cesedi başında intikam yemini eden böyle Türkiye'de birçok genç olduğuna inanıyorum. Çünkü insanların artık devletin üst kurumlarına ve adalete güvenleri kalmadı. Adaletlerini kendileri sağlamaya çalışıyorlar. Aflar adalete olan güveni sarstı."

Cezaevlerinin içlerini de araştıran biri olarak daha vahim olayların ve cinayetlerin sırada olduğunu düşündüğünü anlatan Solak, sözlerine şöyle devam etti: "Karamsar olmak istemiyorum ancak yaptığım araştırmalar bunu gösteriyor. Şiddet daha çok batı ve güney bölgelerde yaşanıyor. Trabzon ve Malatya gibi illerde yaşanan birkaç olay nedeniyle sürekli bu iller örnek gösteriliyor halbuki bu böyle değil."

Türkiye'de yaşanan şiddet ve cinayet olaylarının bir çoğunun aile içi şiddetin bir yansıması olduğunu belirten Adem Solak, sözlerini şöyle tamamladı: "Aile içi şiddetin artması yeni yetişen nesillerin de suça eğilimli olmasına yol açtı. Özellikle annelerin çocuğuna veya eşine uyguladığı aile içi şiddette ciddi artış var. Son 2 yılda yaptığım araştırmalarda ülkemizde kadınların daha fazla şiddet uyguladığını belirledik. Kadınlar özellikle aile içinde duygusal, sözel ve fiili şiddet uyguluyor. Bunun Türkiye'deki oranı yüzde 70 civarında. Gençler evde annelerinden gördükleri duygusal, sözel ve fiili şiddetin dışa vurumu olarak bir takım olaylar yaşıyor ve şiddete karışıyor. Bu da suçu doğuruyor."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler