Adana'da yürek burkan olay

Adana'da çaycı olarak çalıştığı kahvehanede işten çıkartılan 38 yaşındaki Hidayet Çarboğan, 2 aylık kira parasını da ödeyemeyince, eşi ve üç çocuğu ile birlikte ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Aile bayrama sokakta girdi. Adana'da bir kahvehanede gün

Adana'da yürek burkan olay

Adana'da çaycı olarak çalıştığı kahvehanede işten çıkartılan 38 yaşındaki Hidayet Çarboğan, 2 aylık kira parasını da ödeyemeyince, eşi ve üç çocuğu ile birlikte ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Aile bayrama sokakta girdi. 

Adana'da bir kahvehanede günlük 20 lira yevmiye ile evini geçindirmeye çalışan Hidayet Çarboğan, işsiz kalınca aylık 250 lira olan kirasını veremedi. Bunun üzerine ev sahibi ile tartışan Hidayet Çarboğan, eşi 34 yaşındaki Neslihan ve üç çocuğu ile kendini sokakta buldu.
 
Ev sahibi tarafından eşyalarına el konulan çift, 9 ve 12 yaşındaki çocuklarını geçici süreyle yakınlarına bırakıp, 2 yaşındaki çocuklarıyla hastane bahçesinde yaşam mücadelesi vermeye başladı. 
 
İki haftadır bir hastanenin bahçesinde bir kilimin üzerinde yatıp, kalkan çaresiz aile, çevre esnafının ısmarladığı yemeklerle karınlarını doyurduklarını söyledi. 
 
AİLELERİ İLGİSİZ
 
Hidayet Çarboğan, kaçarak evlendikleri için ailelerinin kendilerini istemediğini anlattı. Hidayet Çarboğan, "Ailelerimiz ayrılmamız ve çocuklarımızı yurda vermemiz için baskı yapıyor, yardım etmiyor.
 
Devlet büyüklerimize yalvarıyorum; bize yardım etsinler. Bayram geldi çocuklarıma yeni kıyafetler alamıyorum diye sokağa çıkmıyorlar. İki yaşındaki çocuğum ise bizimle perişan. Onları yurda vermek istemiyorum" dedi. 
 
Neslihan Çarboğan ise, "Okuyan çocuklarımızı zorla ikna ettiğimiz ailelerimizin yanına verdik. Ben çocuklarımdan ayrılıp onları yurda veremem. Ben çocuklarımı vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyorum. İki yaşındaki çocuğum da bayram günü bizimle burada perişan oluyor. Yavrum geceleri soğuktan hasta oldu. Yüreğim dayanmıyor artık. Yalvarıyorum Bize yardım edip eşime iş bulsunlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler