ABD'li Sarai Cinayetinde Önemli Gelişme

 İstanbul'da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra cinayetiyle ilgili ifadeleri alınan 21 kişinin kan ve doku örneklerinin alınmasına karar verildi. Sierra cinayetiyle ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tar

ABD'li Sarai Cinayetinde Önemli Gelişme

 

İstanbul'da kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra cinayetiyle ilgili ifadeleri alınan 21 kişinin kan ve doku örneklerinin alınmasına karar verildi.
 
Sierra cinayetiyle ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında savcılık, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 21 kişiden kan ve doku örneği alınmasını talep etti. Sierra'nın bedeninde bulunması muhtemel kan ve doku kalıntılarının karşılaştırması amacıyla yapılan başvuru, İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 
Adli Tıp Kurumu'nun ön raporunun savcılığa ulaşmadığı öğrenilirken, tecavüz bulgusunun netleşmediği de belirtildi.
 
OTOPSİ RAPORU HAZIRLANACAK
 
ABD'li Sarai Sierra'nın otopsisinde bazı bulgular elde edildi. Alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu laboratuvarlarına gönderildi. Sierra'nın cenazesi de bugün ailesine teslim edildi. Örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesinin ardından çıkan sonuçlarla beraber otopsi raporu hazırlanacak.
 
Otopsi raporlarının genellikle 2-2,5 ay içinde tamamlandığı ancak Sarai Siarra'nın ''özel durumu'' nedeniyle sürenin biraz daha uzayabileceği öğrenildi. Raporun yaklaşık 3 ay içinde çıkabileceği tahmin ediliyor.
 
İstanbul'da öldürülen ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın cenazesi, eşi Steven Sierra tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.
 
Özel bir cenaze nakil arabası, akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na giriş yaptı. Cenaze arabasının ardından Sarai Sierra'nın eşi Steven da Adli Tıp Kurumu'na geldi. Kısa bir süre sonra Steven Sierra, eşinin cenazesini alarak Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. Sarai Sierra'nın cenazesinin özel bir morgda bekletildikten sonra yarın ülkesine gönderileceği öğrenildi.
 
Turist olarak geldiği İstanbul'da öldürülen Sarai Sierra'nın cesedi, geçtiğimiz gün Sarayburnu surlarının içinde bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan ceset, yaklaşık 2 gün süreyle incelendi. 
 
EMNİYET'TEN BİLGİ ALDILAR
 
Öte yandan ABD'li Sierra'nın eşi ve kardeşi ile konsolosluk görevlileri, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Sierra'nın eşi Steven Sierra, kardeşi David Jimenez ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, Gasp Büro Amirliği yetkilileriyle görüştü. Steven Sierra, David Jimenez ve konsolosluk görevlileri, yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra emniyetten ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam