ABD'li öğrenciler Kolbastı oynadı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 15 ülkede yürüttüğü Kritik Diller Bursu (CLS) kapsamında Bursa’da eğitim gören 20 Amerikalı öğrenci, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) mezuniyet coşkusu yaşadı.Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen törende konuşan T

ABD'li öğrenciler Kolbastı oynadı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 15 ülkede yürüttüğü Kritik Diller Bursu (CLS) kapsamında Bursa’da eğitim gören 20 Amerikalı öğrenci, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) mezuniyet coşkusu yaşadı.

Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen törende konuşan TÖMER Bursa Şubesi Müdürü Halil Çağlar, ABD’nin dünya genelinde belirlediği 15 ülkede öğrencilere o ülkenin dillerini öğrenmelerini sağladığını, bu ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu söyledi.

Ankara, İzmir ve Bursa’ya toplam 60 Amerikalı öğrencinin geldiğini, bunun 20’sinin de Bursa’da TÖMER Bursa Şubesi’nde eğitim gördüğünü belirtti.

Yabancı öğrencilerin 2 ay boyunca Türk ailelerin yanında kaldığını ve Türk arkadaşlar edindiğini ifade eden Çağlar, kısa sürede Türkçe ile Türk adetlerini öğrenen Amerikalı öğrencilerin gönüllü Türkiye tanıtım elçisi olacaklarını dile getirdi.

Mezuniyet töreninin düzenlenmesine katkı veren Bursa Kent Konseyi adına konuşan Bursa Kent Konseyi Foreigners Working Group Temsilcisi Anya Mc Kee, Türkiye’de Türkçe öğrenen Amerikalı öğrenciler arasından Bursa’ya gelenlerin daha şanslı olduğunu söyledi. Bursa’nın, Türkiye’nin en hızlı kentlerinden biri, dört mevsime birden ev sahipliği yapan güzel bir şehir olduğunu anlatan Mc Kee, Bursa insanlarının da en az şehir kadar gönlü geniş ve sıcakkanlı olduğunu belirtti.

Öğrenciler adına konuşan Joanno Wolsbug da Türk dilini ve kültürünü öğrenmek için geldiklerini, Türk ailelerinin yanında kalarak çok değerli dostlar edindiklerini anlattı.

Will Zeman ise kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Türk ailelerine ve eğitmenlerine teşekkür etti. Bursa’da havaların sıcak olduğunu, biberin daha sıcak olduğunu, Bursalıların ise çok sıcak insanlar olduğunu ifade eden Will Zeman, kısa sürede Türkçeyi en iyi şekilde öğrendiklerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafında hazırlanan programa geçildi. Şiir söyleyen öğrenciler dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Türk adetlerini anlatan bir skeç hazırlayan Amerikalı öğrenciler ise izleyenleri kahkahaya boğdu. Ege türküsüyle zeybek oynayan ve kolbastı yapan öğrenciler salondan büyük alkış aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler