9 çocuk yangından zehirlendi

Karabük'te, zemini su alan bir apartmanda kısa devre sonucu elektrik trafosu patlaması sonucu yangın çıktı.Çıkan yangın sonrası apartmanı saran dumanlardan dolayı 9'u çocuk 15 kişi etkilenerek hastaneye kaldırıldı.Bir blokta elektrik trafosunun kısa devre

9 çocuk yangından zehirlendi

Karabük'te, zemini su alan bir apartmanda kısa devre sonucu elektrik trafosu patlaması sonucu yangın çıktı.

Çıkan yangın sonrası apartmanı saran dumanlardan dolayı 9'u çocuk 15 kişi etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Bir blokta elektrik trafosunun kısa devre yapması sonucu patlama ile birlikte çıkan yangın yedi katlı apartmanı sardı.

Vatandaşlar kendi çabaları ile binadan çıkmayı başarırken olay yerine gelen Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın kısa sürede söndürüldü. Dumandan zehirlenen 9'u çocuk 15 kişi olay yerine sevk edilen ambulanslarla Karabük Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Devlet hastanesine kaldırıldı.

Diğer yandan polis, binada oturan vatandaşları bir araya toplayarak mahsur kalan olup olmadığı yönünde bilgi almaya çalıştı.

Mahalle Muhtarı Mehmet Yücel, çayın yükselmesi sonrası binaların zemin katlarının sürekli su aldığını söyleyerek, "Yetkililere defalarca bu sorunumuzu aktardık. Her yıl konutların yakınından geçen çayın yağışlar sonrası yükselmesiyle birlikte zemin katlar su alıyor. Bu gece olası bir faciadan döndük.

Binalarda doğalgaz bağlantısı var ama daha doğalgaza geçilmedi. Eğer doğalgaz da olmuş olsaydı facia ile karşı karşıya kalırdık. Yetkililerin bizim bu sorunumuza çare bulmasını istiyoruz. Her yıl aynı tedirginliği yaşıyoruz" dedi. 

Olayla ilgili polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler