85'lik dedeye 17 ay sonra pardon!

Sivas'ın Divriği ilçesinde eşi Elmas'ı (83) 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 17 aydır cezaevinde bulunan Yusuf Yardımcı (85), gerçek katilin yakalanmasıyla tahliye edildi. Yardımcı, "17 ay boşuna cezaevinde yattım. Derdimi kimse

85'lik dedeye 17 ay sonra pardon!

Sivas'ın Divriği ilçesinde eşi Elmas'ı (83) 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 17 aydır cezaevinde bulunan Yusuf Yardımcı (85), gerçek katilin yakalanmasıyla tahliye edildi. Yardımcı, "17 ay boşuna cezaevinde yattım. Derdimi kimseye anlatamadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

Filmi hatırlattı

Olay, 2004'te Ferhan Şensoy'un senaryosunu yazdığı ve oynadığı, 3 arkadaşın hapishaneye düşme olayını anlatan 'Pardon' adlı filmi anımsattı. Filmde, içlerinden birinin telaşlı tavrı yüzünden cezaevine giren 3 arkadaşın yaşadıkları ve sonra suçsuz oldukları anlaşılarak tahliye edilmeleri konu alınıyordu.

Zele Hatun Mahallesi'nde yaşayan Elmas Yardımcı, 17 Kasım 2009'da evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cesedin bulunmasının ardından şüpheler pantolonuna kan bulaşan Yusuf Yardımcı'da yoğunlaştı. Gözaltına alınan Yusuf Yardımcı, eve geldiğinde eşini kanlar içinde hareketsiz bulduğunu, ağlayarak üzerine kapanınca pantolonuna kan bulaştığını, ifade için çağrılınca da kanlı pantolonu çıkarıp çamaşır makinesine attığını anlattı. Ancak pantolonundaki kan lekesi önemli delil sayılan Yardımcı tutuklandı.

Müvekkilini kurtarmak için delil arayan avukat Abdullah Korkmaz, cinayetten bir gün önce Yusuf Yardımcı'nın evine giderek borç para isteyen, tanık olarak dinlendiğinde ise olay günü Bursa'da olduğunu söyleyen Ferhat Taşkın'dan (26) şüphelendi. Olay günü Bursa'da olduğunu öne süren Ferhat Taşkın'ın kullandığı cep telefonu sinyallerinin Divriği'de olduğunu göstermesi üzerine operasyon başlatıldı.

17 ay için tazminat

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yakalanarak Sivas'a getirilen Ferhat Taşkın sorgusunda suçunu itiraf etti. Suçsuz yere cezaevinde yatan Yusuf Yardımcı da dün tahliye edildi. Avukat Abdullah Korkmaz, müvekkilinin cezaevinde geçen 17 ayı için tazminat davası açma konusunda aileyle oturup ortak bir karar vereceklerini sözlerine ekledi.

Bursa’da yakalanıp Sivas’a getirilen Ferhat Taşkın, olay günü şehir dışında olduğunu öne sürdü ama cep telefonu sinyalleri kendisini ele verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam