78 ayrı suçtan aranıyordu ki...

Edinilen bilgiye göre, İlker Akyüz (32), biri kadın üç ortağıyla Rize'de çay fabrikası kurdu. Ortakları Ahmet D. (40), Özhan D. (30) eşi Pınar D. (29) ile birlikte Rize'de günlük 60 ton işleme kapasiteli yaş çay fabrikası açan İlker Akyüz'ün, yaklaşık 43

78 ayrı suçtan aranıyordu ki...

Edinilen bilgiye göre, İlker Akyüz (32), biri kadın üç ortağıyla Rize'de çay fabrikası kurdu. Ortakları Ahmet D. (40), Özhan D. (30) eşi Pınar D. (29) ile birlikte Rize'de günlük 60 ton işleme kapasiteli yaş çay fabrikası açan İlker Akyüz'ün, yaklaşık 43 milyon lira tutarında karşılıksız çek dağıtarak piyasayı dolandırdıkları tespit edildi. Fabrikanın ortaklarının tüm yurtdışı ve yurt içinde aranırken Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 4
yıldır peşinde olduğu İlker Akyüz'ün izine Gaziantep'te rastladı. Hakkında 78 ayrı suçtan toplam 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Akyüz yakalandıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Akyüz, Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Akyüz, duruşmada susma hakkını kullanırken kendisinin bahse konu suçlarla ilgisinin olmadığını iddia etti.

Polis halen yurt dışında lüks bir hayat sürdürdükleri iddia edilen İlker Akyüz'ün diğer ortakları Ahmet D., Özhan D. ve eşi Pınar D.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Akyüz'ün kurduğu fabrikanın açılış töreninde müşterilerine güven vermek için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların adını taşıyan çelenkleri de kendisinin yaptırdığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam