70 santimetrelik adam

Afyon’da normal doğum süresinden erken dünyaya gelen ve bugün 19 yaşını doldurmuş olan parmak genç hayata tutunmaya çalışıyor. Parmak genç Hüseyin Şaşmaz, 70 santimetrelik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday gibi gözüküyor. Akciğerlerinde mey

70 santimetrelik adam

Afyon’da normal doğum süresinden erken dünyaya gelen ve bugün 19 yaşını doldurmuş olan parmak genç hayata tutunmaya çalışıyor. Parmak genç Hüseyin Şaşmaz, 70 santimetrelik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday gibi gözüküyor.
 

Akciğerlerinde meydana gelen enfeksiyon nedeniyle Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören 19 yaşındaki parmak genç hayata sımsıkı sarılmış durumda. Bayat’ın Yukarıçaybelen Köyü’nde ailesiyle birlikte yaşayan 70 santimetrelik genç Hüseyin, hayatından hiç memnun değil. Yaşıtları gibi hareket edememenin üzüntüsünü yaşayan Hüseyin Şaşmaz, aynı zamanda okuma yazma bilmediğini bildirdi. Hüseyin, yaşıtları gibi koşup oynayamadığı için ve arkadaşları tarafından hep dışlandığı için ilkokulu 2. sınıftan bırakmak zorunda kalmış.
 

“KEŞKE İMKÂNIMIZ OLSA”


Koltuk değnekleriyle zorlanarak yürüyebilen, parmak genç Hüseyin’in ailesi de, onu hayata tutundurabilecek, mutlu edebilecek maddi imkânlara sahip olamamanın üzüntüsünü yaşıyor. 5 çocuğu olduğunu belirten anne Yüksel Şaşmaz, diğer çocuklarının normal olduğunu, ancak Hüseyin’in doğumdan buyana küçük kaldığını bildirdi. Hüseyin için çok üzüldüğünü dile getiren anne Şaşmaz, “Keşke imkanımız olsaydı da Hüseyin’i okutabilseydik, onu mutlu edebilecek ihtiyaçlarını karşılayabilseydik” diye yakındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam