66 yıldır bitmeyen dava!

Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Reşadiye köyünde babası Ali Nalbantoğlu'ndan kalma 650 dönüm tarlayı işleten Bekir Nalbantoğlu (90), başkaları tarafından kullanılan toprakların kendisine ait olduğu gerekçesiyle dava açtı. Bu güne kadar bir çok kez duruşmaya gi

66 yıldır bitmeyen dava!

Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Reşadiye köyünde babası Ali Nalbantoğlu'ndan kalma 650 dönüm tarlayı işleten Bekir Nalbantoğlu (90), başkaları tarafından kullanılan toprakların kendisine ait olduğu gerekçesiyle dava açtı. Bu güne kadar bir çok kez duruşmaya gittiğini fakat bir sonuç alınamadığını anlatan Nalbantoğlu "Davaya bugüne kadar onlarca hakim baktı. 1941 yılında ben askerde iken babamdan kalan tarlayı bazı kişiler sürmeye başlamış.1945 yılında askerden terhis olup geldiğimde başkasının kullandığı tarlayı geri almak için ağabeyimin açtığı davaya müdahil oldum. Davaya ağabeyimin ömrü yetmedi. Tek ben kaldım. 66 yıldır mahkemeye git gel yapıyorum. Bu güne kadar 10 tane avukat değiştirdim. Dava 3 kez aleyhime sonuçlandı fakat ben her seferinde temyiz ettim ve yerel mahkeme kararını bozdurdum." dedi.

Nalbantoğlu, şunları kaydetti: "Osmaniye'ye bağlı Sumbas ilçesinin Reşadiye köyünde dededen kalma 650 dönümlük toprağımız var. Yıllardır dedem ve babam bu toprakları işlemişler. Onlar öldükten sonra da ben ve ağabeyim bu tarım arazisinin bir kısmını işledik bir kısmını da kiraya verdik. Elimizde 1341 tarihli 650 dönümlük vergi kaydı ile 1930 tarih, 15 numaralı 650 dönümlük tapu kaydı var. Hatta kiraya verdiğimiz kişilerle yapılmış farklı yıllara ait anlaşma tutanakları var. Bu kadar belgeye rağmen arazinin Hazine'ye ait olduğu gerekçesiyle hakkımızda dava açıldı. Arazinin Hazine ile uzaktan ve yakından ilgisi yok. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, Hazine'nin davada taraf sıfatı olmadığına karar verdi. Bütün bilgiler veriler toplanmış durumda fakat mahkeme davayı sonuca bağlayamıyor. Dava 66 yıldır devam ediyor. Daha kaç yıl sürecek bilmiyorum. Avukat ücreti ödemek için elimde ne var ne yok sattım. Maddi yönden sıkıntı içine girdim. 'Makul sürede yargılanma' hakkım ihlal edildiği için AİHM'ye başvuracağım."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler