61 kişilik kurulun anlamlı davranışı

Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de belediyeler bazında kurulmuş ikinci gençlik meclisi olduklarını belirterek, pek çok farklı alandan temsilcilerin oluşturduğu 61 kişilik yönetim kuruluna ve 5 bin 800'ü aşkı

61 kişilik kurulun anlamlı davranışı

Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de belediyeler bazında kurulmuş ikinci gençlik meclisi olduklarını belirterek, pek çok farklı alandan temsilcilerin oluşturduğu 61 kişilik yönetim kuruluna ve 5 bin 800'ü aşkın üyeye sahip meclislerinin, Trabzon'un da en büyük gençlik platformu konumunda bulunduğunu söyledi.

Meclisin çeşitli alanlarda projeler üreterek toplumsal yaşama katkı vermek için gayret gösterdiğini ifade eden Tosun, ''Kültür sanat ve eğitim komisyonlarımız, uzun süredir planladığımız bir projenin ana hatlarını oluşturarak bunu hayata geçirdi. 'Köy Çocukları Kitapsız Kalmasın' ismini verdiğimiz projeyle, kitapla henüz tanışmamış veya imkansızlık nedeniyle kitabı olmayan çocuklarımıza, köylerine kadar giderek kitaplar ulaştıracağız'' dedi.

Tosun, projenin mali kaynağını bağışla elde etmek yerine farklı bir yöntem uyguladıklarını anlatarak, ''Gençler olarak kaynağımızı kendimiz oluşturmaya karar verdik. Belediyemizin sosyal tesislerinde hafta sonları toplam 6 saat ebru kursu açtık. Yaklaşık 2,5 ay sürecek ve 30 kursiyerinin büyük çoğunluğu meclis üyemiz olan bu kursun sonunda sergi açacağız. Kursiyerlerimizin eserleri sergide satarak elde edeceğimiz gelirle Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplar alacağız'' diye konuştu.

Kursta gönüllü gençlerin öğreticilik yapacağını dile getiren Tosun, ''Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri olan arkadaşlarımız başta olmak üzere, bu sanatı bilenler hiçbir karşılık beklemeden öğreticilik yapacak. İsteyen kursiyere ebru yanında kara kalem eserlerin yapılışı da öğretilecek'' dedi.

Toplanacak gelirle, komisyonların muhtarlarla irtibata geçip araştırma yaparak belirlediği köylerdeki çocuklara toplam 5 bin kitap ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Tosun, ''Her çocuğa 10'ar kitaptan oluşan setler dağıtmayı planlıyoruz. Böylece 500 çocuğa ulaşmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam