600 Yıllık Köy Düğünü Geleneği

Bursa'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Fetih etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Köy Şenliği'nde, yöreye özgü 600 yıllık geleneksel köy düğünü bir kez daha canlandırıldı.Geleneksel Köy Düğünü Şenliği, Tophane Meydanı'ndan vata

600 Yıllık Köy Düğünü Geleneği

Bursa'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Fetih etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Köy Şenliği'nde, yöreye özgü 600 yıllık geleneksel köy düğünü bir kez daha canlandırıldı.

Geleneksel Köy Düğünü Şenliği, Tophane Meydanı'ndan vatandaşların ücretsiz olarak Küçükdeliller Köyü'ne taşınmasıyla başladı. Geleneksel kıyafetler giyen Dağ-Der üyeleri Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar ile birlikte temsili kız evine giderek gelin aldı. Bu sırada, kız tarafının dana isteğini belediye başkanı sıkı pazarlık sonucu kuzuya çevirdi. Halk Oyunları oynayan Dündar, sapanla bayrak alemi üzerine konan soğana taş attı ama isabet ettiremedi.

Gelini alan ve ata bindiren 500 kişilik grup halk Oyunları eşliğinde damat evinin bulunduğu Güneybudaklar köyüne hareket etti. Güneybudaklar Köyü girişinde de halk Oyunları gösterileriyle karşılanan gelin, köy meydanına getirilerek düğün başladı.

Temsili nikahı kıyan Başkan Dündar, geleneksel köy şenliklerinin kültürel zenginliğimizin bir parçası olduğunu ve asırlardır sürdürüldüğünü belirterek, köy düğünlerinin fetih şenlikleri kapsamına alınarak yaşatıldığını söyledi. Köy şenliği vatandaşlara etli pilav ikramıyla sona erdi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler