60 TL'sini çekmek için bankaya gidince...

Adana'da otopsi görevlisi olarak çalışan 52 yaşındaki Resul Topal, ATM'den son 60 lirasını çekmek isterken, hesabında ki eski paraya göre 612 trilyon lirayı görünce şok oldu. Bankaya giderek, hesabına yanlış olarak havale edilen parayı iade etti. Telaşa k

60 TL'sini çekmek için bankaya gidince...

Adana'da otopsi görevlisi olarak çalışan 52 yaşındaki Resul Topal, ATM'den son 60 lirasını çekmek isterken, hesabında ki eski paraya göre 612 trilyon lirayı görünce şok oldu. Bankaya giderek, hesabına yanlış olarak havale edilen parayı iade etti. Telaşa kapılan banka görevlileri Topal'a bu dürüstlüğü için teşekkür etti.

60 LİRA YERİNE 612 MİLYON LİRA

Adana Adliyesi'nde 16 yıldır otopsi görevlisi olarak görev yapan Resul Topal, önceki gün ATM’den maaşından geri kalan 68 liranın 60 lirasını çekmek istedi. Hesabında 68 lira yerine 612 milyon lira görünce dondu kaldı. Hesabındaki bu miktarı tekrar tekrar kontrol eden Topal, gördüklerinin doğru olduğunu görünce Adliye yakınındaki banka şubesine gitti. Banka görevlisine, banka hesabında dengesizlik olduğunu, hesabında 68 lirası olması gerekirken 612 milyon liranın göründüğünü bu paranın kendisinin olmadığını söyledi.

BANKACI TELAŞA KAPILDI

Topal'ın sözleri üzerine telaşa kapılan banka görevlisi de, Topal'ın hesabına girince Topal'ın hesabına 612 milyon lira havale edildiğini göründü. Havale işlemlerinin incelenmesi ve ilgili banka yetkilileri ile görüşülmesi üzerine milyonluk paranın yanlışlıkla Topal'ın hesabına aktarıldığı saptandı.

TOPAL'A DÜRÜSTLÜK TEŞEKKÜRÜ

Yaklaşık 4 saat hesabına havale edilen 612 milyon lira ile ilgili yanlışlığın düzeltilmesi ile ilgili bekleyen Topal, işlemlerin düzeltilmesinin ardından bankadan çıkabildi. Kısa süre sonra bankadan bir yetkili Topal'ı arayıp, "Dürüst davranışınızdan dolayı size teşekkür ediyoruz" dedi.

'YANLIŞLIK DÜZELTİLİNCE RAHATLADIM'

Yapılan yanlış havale nedeniyle kısa süreliğine trilyoner olan 4 çocuk babası otopsi görevlisi Topal'ın başından geçenler Adliyede çalışanlarca kısa sürede duyuldu. Hakimler, savcılar ve memurlar tarafından yaptığı dürüstlük nedeniyle tebrik edilen Topal, "Aylığımdan kalan 68 liranın 60 lirasını Adliye'deki ATM'den çekmek istedim 60 lira çekmek isterken ekstrede eski parayla 612 trilyonu görünce şaşırdım. Hemen yakınlardaki bankanın şubesine gidip durumu anlattım. Bankadakiler bir anda telaşa kapıldı. 4 saat ayakta işlemlerin düzeltilmesi için bekledim. Sonunda yanlışlıkla benim hesabıma havale yapılmış olduğu ortaya çıktı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler