6 şehit için hüzünlü tören

Şırnak'ta şehit düşen 6 güvenlik görevlisinin cenazeleri, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, vatanı korumak uğruna şehit düşen polislerin kanının yerde kalmayacağını söyledi.  Şahin, kandı

6 şehit için hüzünlü tören

Şırnak'ta şehit düşen 6 güvenlik görevlisinin cenazeleri, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, vatanı korumak uğruna şehit düşen polislerin kanının yerde kalmayacağını söyledi.  Şahin, kandırılmış fakir halk çocuklarından oluşan bu düzenin akılla, izanla ve sağduyuyla biteceğini belirtti.
 
Şırnak kırsalında şehit düşen 6 güvenlik görevlisinin naaşları, Şırnak'tan Diyarbakır'a gönderildi.
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü'ndeki törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile askeri mülki erkan ve şehitlerin yakınları katıldı.
 
"Akılla, Sağduyu İle Bitirilecek"
 
Şahin, "Bu güzel vatanın, bu aziz milletin varlığından rahatsız olan ya da memnun olmayan birilerinin icat ettiği bir kiralama, bir taşeronluk sisteminden başka bir şey olmadığı açıktı. Biz bu sıkıntıyı milleteçe makul bir şekilde aşmayı da başaracağız, Hiçbir güç, hiçbir gücün uzantısı bu oyunu devam ettiremeyecek. Yönetenlerin, destekleyenlerin yerine, kandırılmış fakir halk çocuklarından oluşan bu düzen inanıyoruz ki akılla, izanla, sağduyula bitecek, bitirilecek. Herşeye rağmen 'ülke' diyoruz herşeye rağmen 'milli birlik beraberlik' diyoruz" diye konuştu.

 


 
Şehitler Memleketlerine Uğurlandı

 
Şehit polisler Mustafa Erdoğan, Yavuz Selim Arslan, Arif Mamış, Kadir Can, Recep Topaloğlu ve Cihat Akkaya'nın cenazeleri daha sonra memleketlerine uğurlandı.

 

62574.gif
 
Tören sırasında şehit yakınlarının tabuta sarılıp ağlaması törene katılanları duygulandırdı.
 
Öte yandan, hain pusuda yaralanan 8 güvenlik görevlisinin Şırnak ve Ankara'da tedavileri sürüyor.
 
İdris Naim Şahin, Şırnak Asker Hastanesi'nde yaralı polisleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler