50 yıldır sevdiği kadını bekliyor

Taşlıçay ilçesinde sevdiği kızla evlenemeyen ''Memiş Dayı'' olarak tanınan kişi, tek başına yaşadığı kulübede 50 yıllık hayaline kavuşacağı anı bekliyor.İlçede tek başına yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Memiş Orhan Turan, başlık parası yüzünden evlene

50 yıldır sevdiği kadını bekliyor

Taşlıçay ilçesinde sevdiği kızla evlenemeyen ''Memiş Dayı'' olarak tanınan kişi, tek başına yaşadığı kulübede 50 yıllık hayaline kavuşacağı anı bekliyor.

İlçede tek başına yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Memiş Orhan Turan, başlık parası yüzünden evlenemediği kıza kavuşamayınca ilçe merkezi dışında insanlardan uzak bir kulübede yaşamaya başladı. Sevdiği kadına kavuşmanın hayaliyle yaşayan Turan, kendisi gibi hiç evlenmeyen 20 yıldır görmediği gençlik aşkıyla sadece telefonda görüşebiliyor.

Turan, yaptığı açıklamada, 15 yaşındayken ilçede bir kıza aşık olduğunu, başlık parası yüzünden bu kızla evlenemediğini anlattı. Yaklaşık 12 yıldır insanlardan uzak kalmak ve aşkına sadık kalabilmek için bir kulübede yaşamayı tercih ettiğini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

''Tam 50 yıl önce aynı mahallede oturuyorduk. Bir gün yolda gördüm ve her şey o an başladı. O da beni çok sevdi. Benim maddi durumum iyi değildi. Babası başlık parası yüzünden bizi ayırdı. Ben de askere gittim ve döndüğümde sevdiğim kızı bulamadım. Ailesiyle başka bir yere taşınmışlardı. Onu bulmak için çok aradım, Türkiye'nin 81 ilini dolaştım. Sonunda buldum ama yine engel oldular ve kavuşamadık.''

''Başlık parası bizi ayırdı''

Sevdiği kadının İstanbul'da yaşadığını, ona kavuşacağı günün hayaliyle yaşadığını anlatan Turan, şöyle devam etti:

''Ben onu 50 yıl önce nasıl sevdiysem hala aynı aşkla seviyorum. Sevgim hiç eksilmedi. O benim ilk ve son göz ağrım. Ben onu dürüstçe, insanca, mertçe sevdim. O da beni aynı aşkla sevdi. Bizi ayıran, mutsuz eden başlık parasıydı. Mutluluk para da pul da değildir ki. Bunu insanlara anlatamadım. O benim için bir güldür bir çiçektir onun adını ve bulunduğu yeri asla kimseye söylemem. Çünkü o benim için çok değerli. Onun adını dahi kimseyle paylaşamam.''

Vatandaşların yardımı ve araba yıkayarak kazandığı 3-5 lirayla geçimini sağladığını ifade eden Turan, bu durumdan şikayetçi olmadığını kaydetti.

''O da benim gibi mecnun olmuş''

Turan, 20 yıldır görmediği sevdiği kadınla bazen telefonla konuştuklarını belirterek, ''Onunla telefonda konuştuğumda hala ilk günkü gibi o heyecanı yaşıyorum. 65 yaşındayım ama ondan başkasını asla gözüm görmedi. O da aynen benim yaşadıklarımı yaşıyor. O da benim gibi mecnun olmuş, yalnız bir yerde yaşıyor. O benim gözümde dünyanın en iyi, en şefkatli, en merhametli insanıdır. Ben onsuz asla mutlu olamam'' dedi.

Sevdiği kadına olan sevgisinin azalmadığını, ancak bu yaştan sonra evlenmeyi düşünmediğini de anlatan Turan, ''Her geçen arabadan o inecekmiş gibi her kapı çalındığında o olabileceği heyecanıyla yaşıyorum. Başlık parasıyla hiç kimse mutlu olamaz. 50 yıldır çektiğim acının tek sebebi başlık parası. Sevenleri ayıran başlık parası adetinin önüne geçilmesi ve yasaklanmasını istiyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam