5 can aldı 10 ayda tahliye edildi

Samsun’da ikisi çocuk 5 kişinin öldüğü kazaya neden olan sürücü 10 ayda tahliye edildi. Kazada 2 kızını damadını ve 2 torununu kaybeden Salih Deniz, “Benim çocuklarımın canlarının bedeli bu mu? 5 kişiyi öldüreceksin 10 ay ceza-evinde kalacaksın. Böyle cez

5 can aldı 10 ayda tahliye edildi

Samsun’da ikisi çocuk 5 kişinin öldüğü kazaya neden olan sürücü 10 ayda tahliye edildi. Kazada 2 kızını damadını ve 2 torununu kaybeden Salih Deniz, “Benim çocuklarımın canlarının bedeli bu mu? 5 kişiyi öldüreceksin 10 ay ceza-evinde kalacaksın. Böyle ceza sistemi mi olur?” diye isyan etti.

Samsun - Ankara Karayolu Adalar Mevkiinde, geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen trafik kazasında Ankara istikametinden Samsun’a gelmekte olan Adem Tağıl (50) yönetimindeki kamyonet, aşırı hız ve yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine orta refüjden geçerek karşı şeride geçti.

Kamyonet önce Veysel Çiçek (38) yönetimindeki araca çarptı.Çarpmanın etkisiyle havalanan kamyonet daha sonra da Mahmut Kurt (38) idaresindeki otomobilin üzerine düştü. Kazada otomobilde bulunan öğretmen Mahmut Kurt, yine kendisi gibi öğretmen olan eşi Kezban Kurt (33), baldızı Fatma Deniz (25), kızı Zeynep Kurt (4) ile oğlu Hüseyin Kurt (10) hayatını kaybetti. Kazada hafif yaralanan kamyonet sürücüsü Adem Tağıl ise, tedavisinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PİŞMANIM DEDİ KURTULDU
Taksirle 5 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün hakim karşısına çıkan Tağıl, savunmasında, “Fazla hızlı değildim. Ancak yağış nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedince kaza meydana geldi. Çok üzgünüm ve pişmanım” diye konuştu.

Mahkeme, sanığın kaza anında hızının tespit edilemediğini ve kazanın bilinçsiz taksir sonucunda meydana geldiğini belirterek Tağıl’a 8 yıl 4 ay hapis cezası verip, tahliye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler