400 kişiyle birlikte olan kadın

 Konya'nın Akşehir İlçesi ile Uşak'ta yapılan ve 'Başak' adı verilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 10 kadından, yabancı uyruklu 2 kadının 'Hepatit C' hastası olduğu ortaya çıktı. Kadınlardan birinin ise 400 erkekle birlikte ilişkiye girdiği belirti

400 kişiyle birlikte olan kadın

 

Konya'nın Akşehir İlçesi ile Uşak'ta yapılan ve 'Başak' adı verilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 10 kadından, yabancı uyruklu 2 kadının 'Hepatit C' hastası olduğu ortaya çıktı. Kadınlardan birinin ise 400 erkekle birlikte ilişkiye girdiği belirtildi. 

 

Akşehir Cumhuriyek Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü Akşehir ile Uşak'ta eş zamanlı olarak 'Başak' adı verilen fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4'ü yabancı uyruklu 10'u kadın olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. 110 kişinin ifadesine başvurulması sonucu operasyonun gerçekleştiği ve operasyonda 1 kişinin Uşak'ta, 17 kişinin de Akşehir'de gözaltına alındığını belirten Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral, gözaltına alınan kadınlardın 2'sinin 'Hepatit C' hastası olduğunu kaydetti. Kadınlardan birinin ifadesinde 400 erkekle birlikte olduğunu söylediğini belirten İcral, şunları söyledi: 

 

"Operasyon kapsamında 110 kişinin bilgisine başvuruldu. 'Fuhuş, fuhuşa yer temini, fuhuşu kolaylaştırmak ve insan ticareti' konularında yasal işlem yapılmıştır. Gözaltına alınanlar arasında 4 yabancı uyruklu kadın bulunuyor. Bu kadınlar yasal işlemlerin tamamlanması ardından Emniyet Müdürlüğü'nün Yabancılar Şubesi'nce sınır dışı edilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mağdurlardan 2'sinin yaşı 15-18 yaş arasıdır. Kadınlardan 2'sinin 'Hepatit C' hastası olduğu tespit edilmiştir. 'Hepatit C' kan ve cinsel ilişki yoluyla bulaşmaktadır. Hayat kadınları ile birlikte olan vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. Yabancı kadınlar Azerbaycan uyrukludur. Operasyonla ilgili ayrıntılı bilgi soruşturma tamamlandıktan sonra açıklanacaktır." 

 

KARAVANADA FUHUŞ 

 

Başsavcı İcral, fuhuşun, bu nedenle tasarlanmış bir karavan, açık arazi ve bazı evlerde fuhuş yaptırıldığının tespit edildiğini söyledi. 

 

GİZLİ KAMERA 

 

Operasyon kapsamında ruhsatsız 9 milimetre tabanca ile 3 tabancaya ait mermi ele geçirildiğini belirten İcral, ayrıca anahtarlık şeklinde gizli kameranında bulunduğunu söyledi. Şüphelilerin sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam